Joan Salvat ha rebut un fort cop en el primer temps

El Reus Deportiu Miró, eliminat de la Lliga Europea

El Reus Deportiu Miró perd a la pista del Porto (6-3) i veu com el Lodi, que ha golejat el Saint Omer (7-1) acaba prenent-li la segona plaça i el bitllet per als quarts de final

El Reus Deportiu ha viatjat a Portugal amb tres opcions a la motxilla: guanyar i classificar-se per als quarts de final de la Lliga Europea com a primer de grup, empatar i fer-ho com a segon i perdre i tornar cap a casa eliminats del torneig continental. Malauradament, els ganxets han dit adéu a una nova competició després de caure derrotats (6-3) i veure com el Lodi, que rebia a un Saint Omer al qual ha golejat, acaba colant-se en els quarts de final de la ‘Champions’. El Reus Deportiu Miró, que fa dues setmanes es quedava sense Copa del Rei, veu ara com l’altra competició on tenia més opcions d’èxit s’acaba esfumant novament.

[predef]reus-144[/predef]

Els gols, en el segon temps

Nou gols s’han marcat al Dragao Caixa aquest vespre i tots han estat en el segon temps. La igualtat, la manca d’encert dels golejadors i les bones intervencions dels porters han evitat que el 0 a 0 es trenqués en el primer temps. Ara bé, ha estat donar inici a la segona meitat i començar a caure els gols. El primer el feia el Porto gràcies a Rafa i una bola elevada que ha aconseguit enviar al fons de la xarxa en el minut 26. El Reus Deportiu Miró responia ràpidament amb un contraatac que Àlex Rodríguez aprofitava per fer el 1 a 1 en el minut 27.

El Porto tornaria a tocar la cresta a Ballart en el minut 32, quan Gonçalo Alves anotava el 2 a 1 després d’una triangulació ràpida. Els homes dirigits per Jordi Garcia respondrien, però tardarien quatre minuts. Marc Julià, en una jugada individual, anotava el 2 a 2 i tornava a posar en els quarts de final al Reus. El Lodi feia el que s’esperava, guanyar el Saint Omer, i tot es decidia a Portugal. Malauradament, l’empat duraria poc. Alves tornaria a marcar, ara en el minut 37, per enviar un fort xut a l’escaire. Julià el respondria novament amb una falta directa que convertia en el 3 a 3.

Tiago Rafael ha estat titular
Tiago Rafael, portuguès del Reus Deportiu, ha estat titular al Dragao Caixa | FC Porto

Tràgics darrers deu minuts

Faltaven deu minuts per al final i tot estava en joc. La primera plaça, el bitllet com a segon i l’equip que quedaria fora. Quan tot semblava decidir-se en un final d’encontre d’infart, Nunes ha decidit estripar el guió i sentenciar el final europeu del Reus Deportiu Miró. Un gol en el minut 41 trencava l’equilibri i deixava l’equip ganxet fora després d’un potent xut que Ballart no podia desviar amb contundència. Tot i que els del Baix Camp ho han intentat, només han trobat dos gols més en dos contraatacs mortals, ambdós en el darrer minut i novament marcats per Nunes.

El resultat final:  6 a 3 i el Reus Deportiu Miró eliminat de la Lliga Europea. D’aquesta manera, els roig-i-negres posen punt final a les opcions d’aixecar un títol aquesta temporada. Amb l’OK Lliga sentenciada a favor del Barça, la Copa del Rei disputada i la Lliga Europea veient-la des de casa, l’únic argument per donar interès a la campanya és sentenciar la classificació per a la Champions de cara a la campanya 2019-2020. La primera pedra per seguir consolidant el premi de consolació, dimarts a les 21.00 hores visitant l’Alcoy.