Javi Jiménez ha tingut un matx molt difícil

El Tenerife treu els colors al Nàstic

El Nàstic perd al camp del Tenerife (2-0) en un matx totalment dominat pel conjunt canari. Dos travessers i un pal del Tenerife eviten la golejada adversa

Javi Jiménez s'ha vist superat completament durant la totalitat de l'encontre | Montse Santos / ElDia.es

Pèssim partit del Nàstic a Santa Cruz de Tenerife. Els grana han perdut per 2 a 0 un encontre on podien haver estat golejats amb una maneta. L’equip ha fet un pas enrere. Un, dos o alguns més després que l’evolució mostrada en el darrer mes de competició s’hagi esmicolat sobre la gespa de l’Heliodoro Rodríguez López.

Primera meitat preocupant

El Nàstic va perdre el passat cap de setmana al Martínez Valero d’Elx per 1 a 0 i els grana han marxat al descans a l’Heliodoro Rodríguez López caient per un idèntic resultat. Ara bé, les sensacions han estat totalment diferents. Si els nastiquers van ser més convincents a Elx, a les Illes Canàries ha tornat a mostrar la pitjor versió de l’equip. Tous en defensa, inoperants en atac, amb un plantejament que el Tenerife ha sabut explotar atacant per la banda de Javi Jiménez i Tete Morente i buscant-li les pessigolles a Djetei.

Tot i el negatiu balanç dels primers 45 minuts, el primer quart d’hora no ha estat tan deficient. Fins i tot Del Moral ha tingut una oportunitat de marcar que no ha pogut aprofitar després de ser agafat dins de l’àrea per un defensor local. L’andalús, que ha protestat lleugerament, ha estat ignorat pel col·legiat Varón Aceitón. Ha estat aleshores quan el Tenerife ha despertat i ha accelerat, arribant a passar per sobre dels grana en totes les línies. Bernabé es lluïa en el minut 17 traient sota pals una rematada de cap de Jorge Sainz.

Pipa pressiona la pujada d'Héctor Hernández
Héctor Hernández fa una centrada davant la presència de Pipa | Montse Santos / ElDia.es

Un minut després, Lasso enviava un xut al travesser, fusta que també tocava un xut de falta de Milla en el minut 27, seixanta segons abans que Suso anotés l’1 a 0. Una badada defensiva general del Nàstic ha acabat amb una centrada que Suso, lliure de marcatge, rematava de cap al segon pal. Ni la diana local ha fet despertar un conjunt grana que ha vist com el Tenerife dominava de forma unànime. Una tònica que s’ha mantingut fins al temps de descans.

Més del mateix

La segona meitat no ha servit per veure una millor versió del Nàstic. Al contrari: s’han mantingut les males sensacions i s’han accentuat quan Jorge Sainz ha ampliat diferències en el marcador en el minut 60. Un defensa central com Sainz ha pogut enviar la pilota al fons de la porteria de Bernabé amb el peu des de la frontal de l’àrea petita. La finalització de la jugada ho diu tot. La defensa nastiquera ha anat durant tota la jugada per darrere de l’acció. El Tenerife, diferents marxes per davant del motor tarragoní, ha seguit fent mal als d’Enrique Martín.

Malbasic, pressionat per Djetei
Malbasic ha enviat una pilota al travesser | Montse Santos / ElDia.es

Una pilota al travesser de Malbasic es convertia en la tercera fusta de la tarda per a un Tenerife que, amb una mica més d’encert, hauria golejat sense pietat a un equip que avui ha fet clarament un pas enrere en l’evolució positiva de les últimes jornades. Djetei cometia un clar penal que Varón Aceitón no assenyalava. I així, sense novetats sobre la presència del Nàstic sobre el terreny de joc. Ni l’entrada de Márquez ni la de Suárez han aportat res al joc grana.

Amb aquest resultat, el Nàstic desaprofita l’oportunitat de deixar la cua. Els grana segueixen amb 16 punts i ara ja són a set de la permanència, zona marcada pel Rayo Majadahonda amb 23 punts. La pròxima cita dels tarragonins, diumenge vinent a les 20.00 hores contra la UD Las Palmas al Nou Estadi.