Imatge de la Ronda de Dalt de Barcelona amb llargues cues el 9 de novembre

Cues a les carreteres catalanes per l'inici de l'operació tornada de Setmana Santa

Trànsit calcula que l'operació retorn de Setmana Santa comportarà fins a 585.000 desplaçaments

114.044 vehicles han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda d'aquest diumenge, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Aquesta xifra representa un 0,7% menys de desplaçaments que la Setmana Santa de l'any 2019, tot i que Trànsit calcula que han de tornar entre 514.800 i 585.000 vehicles a l'àrea de Barcelona. L'operació tornada de Pasqua, que ha començat aquest migdia, es donarà per acabada demà dilluns a les 10 de la la nit.

La tarda d'aquest diumenge s'estan registrant retencions a la carretera C-31 entre Castell-Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà), a la C-16 entre Bagà i Berga (Berguedà), a la C-17 a Ripoll (Ripollès), a la N-340 al tram del Vendrell (Baix Penedès), a la N-II a Arenys de Mar (Maresme) i a la AP-7 al seu pas per la Roca del Vallès (Vallès Oriental).

Una operació sortida amb més de 350.000 vehicles sortint de l'àrea metropolitana de Barcelona

L'operació sortida de Setmana Santa va suposar, entre el passat dijous i divendres, el primer gran pic de trànsit en molts mesos a causa de les restriccions dels darrers temps per la pandèmia. Un total de 353.610 vehicles van sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 15.00 hores del passat dijous i les 15.00 hores de divendres, segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT).

Aquesta xifra representa un 6,2% menys respecte a la Setmana Santa del 2019 i un 19,3% menys respecte a fa dues setmanes. L'autopista AP-7 va ser en aquell moment la via que va concentrar més volum de trànsit el divendres, on es va arribar als 19 quilòmetres d'aturades intermitents entre Santa Perpètua de Mogoda i Cardedeu. Les retencions es van registrar tant al tram nord com al sud d'aquesta via. També hi va haver incidències a la C-17, per unes obres; a la C-35, la C-32 i l'N-340. A banda de les aturades entre Santa Perpètua i Cardedeu, l'AP-7 va registrar també set quilòmetres de cues entre Martorell i Gelida, tres quilòmetres de cues a Castellbisbal i dos a la Pobla de Montornès.