Una nova jornada de cues a la frontera obliga França a limitar l'accés de vehicles

S'ha repetit la mateixa escena d'ahir després que el govern francès permeti desplaçaments de fins a 100 km del domicili

Cues al mig del carrer i a la part francesa del Pertús per accedir a un estanc en territori empordanès, l'11 de maig del 2020
Es repeteixen les cues vistes ahir al Pertús de ciutadans francesos que arriben en massa a comprar | CatalunyaDiari

Aquest dimarts, 12 de maig, al matí s'han repetit per segon dia consecutiu les cues als estancs i supermercats transfronterers al Pertús, entre França i Catalunya, tot i que en menor mesura.

Des de primera hora s'han reunit centenars de persones sense mantenir distàncies de seguretat a la part francesa, mentre que a l'altre costat de vorera, en territori nacional, se'ls obligava a deixar una distància de dos metres.

Diverses persones tornen al cotxe després d'haver comprat al Pertús, 12 de maig del 2020
La policia francesa ha limitat l'accés al Pertús a 400 vehicles alhora | CatalunyaDiari

Accés limitat a l'aparcament i prohibida l'entrada de vehicles al poble

Davant de les aglomeracions, la Gendarmerie francesa ha limitat l'accés de vehicles rodats al municipi del Vallespí. Només deixen accedir 400 cotxes a l'aparcament de l'entrada dels Límits, a la Jonquera, i quan aquest està ple, no deixen passar ningú més fins que altres vehicles marxen. Aquest migdia, els representants del municipi de Vallespí i de la Jonquera s'han reunit per analitzar la situació.

El subprefecte de Ceret, Jean Marc Bassagué, ha explicat que s'està regulant el pas de vehicles des de Voló, fins a un màxim de 400 vehicles a l'aparcament. Quan marxen 200 vehicles, es deixa passar 200 més fins al pàrquing, tot i que han d'anar a peu fins al nucli del municipi. 


Comentaris

envia el comentari