La cuina espanyola de dol: mor massa jove l'hostaler Alberto José Sánchez

El gerent del restaurant 'La Encina' de Palència, de 54 anys, ha mort a conseqüència d'una malaltia contra la qual lluitava fa temps

Imatge d'Alberto José Sánchez, al forn de llenya del restaurant 'La Encina' de Palència
Alberto José Sánchez, gerent del restaurant 'La Encina' de Palència, ha mort aquest dimarts a l'edat de 54 anys. | CatalunyaDiari

Dol en la cuina espanyola després de la defunció d'Alberto José Sánchez González, a l'edat de 54 anys. El gerent del restaurant 'La Encina' de Palència ha mort aquest dimarts a conseqüència d'una malaltia contra la qual lluitava des de fa temps. Aquest dimecres s'ha celebrat el seu funeral a l'església de Nostra Senyora del Carme, de la capital palentina.

L'empresari, pertanyent a una família que porta generacions en el món de l'hostaleria i la restauració, dirigia un dels restaurants més emblemàtics de Palència, situat al carrer Casañé. La pèrdua d'Alberto Sánchez ha estat un cop dur per a l'hostaleria palentina, que plora la pèrdua del gerent d'un restaurant que cada dia de Sant Antolí és lloc de peregrinació d'una gernació de persones, que aprofiten la seva estada a la ciutat durant les festes per assaborir les famoses truites del seu local.

Un restaurant reconegut: tres premis a la millor truita de patates d'Espanya

Alberto José Sánchez González va ser reconegut per la cuina del seu establiment. Tres vegades va fer-se el restaurant amb el premi a la millor truita de patates d'Espanya, un plat típic de la cuina espanyola que el restaurant 'La Encina' va situar com un dels seus productes més reconeguts. Aquesta recepta es remunta al segle XVIII quan, per a frenar la fam de les tropes de l'exèrcit carlista del general Zumalacárregui, va sorgir aquest nutritiu i barat plat.

Ciri González, propietària del restaurant 'La Encina', és la xef de les truites de patates de l'establiment que han estat reconegudes com les millors d'Espanya. Gonzaléz fa servir productes típics de l'horta castellana, com les patates de La Ojeda, la ceba de Palenzuela i l'oli d'oliva verge extra del Señorío de Vizcantar.


Comentaris

envia el comentari