Cuixart podrà sortir de Lledoners per assistir al naixement del seu fill

Després del part el president d'Òmniun podrà estar sis hores amb la seva parella i el fill

Jordi Cuixart podrà assistir al naixement del seu fill | CatalunyaDiari.cat

El passat mes de juliol, Jordi Cuixart va demanar permís al Tribunal Suprem per poder assistir al naixement del seu fill. La Fiscalia ja s'hi va mostrar favorable però no ha estat fins aquest dimecres que el Suprem ha acordat concedir el permís de sortida al president d'Òmnium Cultural.  També li permetrà acompanyar la seva parella, Txell Bonet, durant les sis hores posteriors.

Així doncs, a la vista de l'informe mèdic i d'acord amb el ministeri públic, el Tribunal Suprem ha fet públic, en una interlocutòria, que autoritza la sortida de Cuixart de Lledoners «amb la finalitat exclusiva d'assistir al naixement del seu fill i acompanyament posterior durant un temps màxim de sis hores». 

El Suprem no s'ha pronunciat sobre la petició de visita durant l'ingrés hospitalari

Es preveu que el part es produeixi la segona quinzena de setembre. En una providència, el Suprem demana que s'adoptin «les mesures de custòdia que siguin precises» i que el centre penitenciari de Lledoners l'informi de forma immediata en el moment que es produeixi la sortida. 

Fonts d'Òmnium Cultural han lamentat que el tribunal «no s'hagi pronunciat» sobre la petició de Cuixart de poder ser a l'hospital amb la seva parella i el seu fill sis hores cada dia mentre duri l'ingrés hospitalari. Segons les mateixes fonts, «es tracta d'una conseqüència més de la vulneració de la llibertat de Jordi Cuixart, que porta gairebé dos anys empresonat de forma injusta per haver-se manifestat».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari