Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Terrenys del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou

La CUP adverteix el Govern que «és imperatiu» aturar la compravenda dels terrenys de Hard Rock

La diputada Natàlia Sànchez alerta que amb la decisió del TSJC la Generalitat «ja hauria perdut» si hagués tancat el contracte

Terrenys del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou
Els terrenys previstos per al projecte de Hard Rock, en una imatge d'arxiu   | acn

La CUP ha exigit al Govern que no formalitzi l'acord de compravenda dels terrenys de Hard Rock i que aturi el projecte. El TSJC va declarar nul·la, parcialment, l'ordenació urbanística del sector de Vila-Seca i Salou on s'ha d'ubicar aquest complex en considerar que hi ha «alt risc químic» a les zones verdes i els espais destinats a equipaments i accés lliure.

La diputada Natàlia Sànchez ha advertit en declaracions a l'ACN que «la sentència afegeix més riscos financers per les arques públiques» i que si ja s'hagués tancat el contracte, la Generalitat «ja hauria perdut» amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els cupaires consideren que és millor «rectificar i aturar el projecte», donat que «no compta amb el suport  del territori i és nociu».

Els terrenys privats on s'anava a aixecar Hard Rock tenen un preu de 120 milions d'euros

Després de «pròrrogues, incompliments, presumptes delictes de malversació i una negativa de molta gent del territori», la sentència «afegeix més riscos», insisteix. La diputada assenyala que Hard Rock es beneficiarà d'uns terrenys que l'Incasòl compra a La Caixa per 120 milions d'euros: «Només en paga un 20% i posa en risc el 80%», ha alertat. I és que l'empresa es reserva durant 10 anys l'opció de revendre  l'espai per aquest mateix import i que la Generalitat tingui l'obligació de recomprar-lo si es donen certes condicions.

En el moment de formalitzar-se el contracte de compravenda, la multinacional nord-americana només abonarà el 20% de la factura. El 70% de l'operació el pagarà quan es faci la publicació definitiva dels plans de millora urbana (PMU) al DOGC i, el 10% restant, quan el projecte de reparcel·lació s'inscrigui als registres de la propietat, o bé si passats sis mesos a partir de la publicació de l'aprovació definitiva del PMU el projecte de reparcel·lació no s'inscriu al registre. Des del Govern sempre s'ha defensat que no hi haurà «ni un euro públic» al projecte.

Natàlia Sànchez: «És un rescat encobert a La Caixa!»

Sànchez ha insistit que el projecte de Hard Rock «és nociu» i que, després de la sentència, és «imperatiu i una obligació» del vicepresident en funcions, Pere Aragonès, i del conseller en funcions Damià Calvet «aturar aquest contracte a tres bandes», en què hi estan implicats Criteria —el hòlding d'inversions de  La Caixa que ostenta la propietat dels terrenys—, l'Incasòl i Hard Rock, com a promotora. «És un rescat encobert a La Caixa, propietària d'uns terrenys financerament tòxics», ha continuat.

D'altra banda, els anticapitalistes han denunciat «l'opacitat» amb què els Departaments d'Economia i de Territori i Sostenibilitat estan gestionant aquest assumpte. Critiquen que tant Aragonès  i Calvet  han desatès en múltiples ocasions les sol·licituds de compareixença al Parlament per retre comptes sobre el projecte i la Comissió ha demanat empara a la Mesa del Parlament per l'incompliment del Reglament que això suposa.

Finalment, els dos consellers han estat cridats a comparèixer a les seves respectives comissions  el 15 d'octubre. És en aquest espai on els cupaires —tot i la determinació del Govern a continuar endavant amb el projecte adaptant-lo als requeriments del jutge— esperen poder arribar a un acord de consens «per no tirar endavant aquesta operació, gairebé fraudulenta i un despropòsit  pel bé comú».