Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'arxiu d'un punt d'estacionament de patinets a Tarragona

La CUP de Tarragona proposa una empresa municipal de mobilitat sostenible per gestionar els patinets elèctrics

La nova entitat sortiria de la fusió d'Aparcaments i els autobusos

La CUP de Tarragonaha posat sobre la taula, aquest dimecres, 2 de desembre, una proposta  per endreçar el panorama d'empreses públiques municipals de Tarragona. Les anticapitalistes han fet públic que aposten per la futura fusió  de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), que gestiona els autobusos, i Aparcaments (AMT), que gestiona els aparcaments de titularitat municipal. L'empresa resultant  d'aquesta unió seria, segons la proposta de les cupaires, l'Empresa  Municipal de Mobilitat Sostenible

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Per Laia Estrada, portaveu del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, les mesures implementades fins al moment, per la coalició de govern tarragonina, avancen amb massa lentitud, com són els carrils bici, o  són «totalment insuficients», com la proposta de Tarragona Ciutat 30. La consellera cupaire ha recordat que Tarragona  té moltes mancances  encara per resoldre «per garantir el desplaçament segur de les veïnes en bici, patinet o a peu per tota la ciutat, de llevant a ponent, i del barri del port a Sant Salvador», així com per fer «més eficaç i atractiu» el desplaçament en transport públic municipal.

La recaptació dels aparcaments

Les anticapitalistes consideren essencial fusionar l’AMT i l’EMT, per tal que la recaptació  dels aparcaments soterrats i en superfície serveixi per finançar  totes les accions  que cal desenvolupar per afavorir una mobilitat sostenible. Alerten, però, que cal depurar responsabilitats pel «desgavell del no-pàrquing Jaume I i el malbaratament de recursos públics que ha suposat».

Alhora, per aconseguir derivar més recursos per a la mobilitat sostenible plantegen que aquesta futura Empresa Municipal de Mobilitat Sostenible (EMMS) gestioni de manera directa tant el servei de la grua, actualment gestionat per una empresa privada fins al 2022, com el lloguer de patinets i bicis o, fins i tot, el trenet turístic.

Per últim, amb relació a la polèmica sobre les empreses que lloguen patinets elèctrics, les anticapitalistes lamenten que «s’hagi fet tot de pressa i corrents, sense tenir una ordenança específica i sense que prèviament s’hagi adequat la ciutat», i que es permeti que la mobilitat sostenible  sigui una font de lucre per aquestes empreses en lloc d’una aposta estratègica a la ciutat.