L'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona, format per ERC i En Comú Podem, iniciarà aquest dimecres, 20 de novembre, les negociacions amb els diferents grups polítics del consistori tarragoní per a tirar endavant els primers pressuposts del govern Ricomà. Les dues conselleres de la CUP de Tarragona, Laia Estrada i Eva Miguel, han expressat una certa esperança de poder donar suport als números dels republicans sempre, però, que aquests recullin «l'expressió de canvi que es va realitzar en les eleccions municipals».
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
Ara bé, perquè aquesta esperança doni fruits, és necessari, segons ha explicat Estrada, que es compleixin tres grans punts i el primer d'ell, «sense el qual no hi ha res a parlar», és el de les cinc línies vermelles per investir a Ricomà: preservar l'Anella Veda; eliminar el Pla de la Budellera; elaborar un estudi independent de la qualitat de l'aire; sancionar els bancs amb habitatges buits i establir un mínim d'un 1% del pressupost pels pressupostos participatius.
A partir d'aquí, les cupaires posen sobre la taula un segon bloc, un segon gran punt, que consideren necessari per donar suport als pressupostos de l'any 2020.
«Entenem que si Ricomà criticava quan estava a l'oposició que l'anterior govern aprovava mocions que no complien, ara toca fer el contrari. Volem que es compleixin les mocions que ha presentat la CUP i s'han aprovat, com la d'un pla de prevenció d'incendis; un pla especial per l'Anella Verda; dinamitzar els equipaments de l'Anella Mediterrània; dotar a les entitats de Tarragona dels elements que es necessitin i que l'Ajuntament es personi com acusació particular» ha desgranat la portaveu del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona.
Set grans punts a debatre amb l'equip de govern
Ara, però, tant Estrada com Miguel, posen un tercer punt sobre la taula, punt que han construït sobre set conceptes que han de ser «prioritaris» per negociar: educació; habitatge; mobilitat; serveis socials; anticorrupció; patrimoni; inversions; i la cohesió de la ciutat. Pel que fa a l'educació: «recollim la petició de la comunitat educativa en la qual demanen que el sector representi el 6% del pressupost de la ciutat. Això suposaria augmentar la inversió en un 1,5%».
Pel que fa a l'habitatge, les anticapitalistes han proposat «crear una línia d'ajudes per revitalitzar habitatge que vagi destinat a l'habitatge social». En mobilitat s'han mostrat tranquil·les perquè «sabem que l'Empresa Municipal de Transports ha posat fil a l'agulla en la millora del servei».
Tant Laia Estrada com Eva Miguel han demanat «una campanya de difusió perquè la gent sàpiga que ofereix els serveis socials del consistori i com arribar-hi». En l'àmbit de la lluita contra la corrupció, Miguel ha fet incís «en el famós cas del 'coaching'» i, també, «en la necessitat d'esclarir els vincles del despatx de l'anterior conseller d'Urbanisme amb la Budellera».
En l'àrea de patrimoni, han explicat que caldria «una partida perquè puguem mantenir els nostres monuments». Així mateix, «és necessari revisar les partides que no s'han executat, com la del Banc d'Espanya» i «cal, també, rescatar les indicacions del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible».