L'Ajuntament de Tarragona votarà demà, en sessió plenària, si dóna llum verda a la licitació de les obres del futur barri del PP10 —l'inicialment conegut com a 'barri de l'Ikea' i que finalment ha anat mutant— i avala el procés d'urbanització que s'espera desenvolupar. Una votació important per al present i futur de la ciutat, sens dubte, de la qual una de les veus de l'oposició, la de la CUP, ja s'ha manifestat en contra. «Demà votarem 'no'», han avançat les anticapitalistes a través d'un comunicat.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
Les dues regidores municipals de la formació, Laia Estrada i Eva Miguel, han argumentat que el projecte del nou barri a tocar de la T-11 tarragonina «no és una prioritat», i han insistit que «abans de fer obra nova, ens cal tenir cura de l'estat dels edificis ja existents i frenar el seu grau de degradació». Han remarcat l'herència socialista del projecte, que emana de l'anterior equip de govern, i han criticat amb agror que «el mandat de Ballesteros ens ha deixat macroprojectes personals que no tenen res a veure amb les necessitats reals de la ciutat».
El nou govern acceptarà a disgust el futur barri del PP10, un projecte heretat de Ballesteros
Un dels partits més escèptics i bel·ligerants amb el projecte del 'Pla Parcial 10' en campanya electoral era, precisament, l'Esquerra Republicana que avui encapçala el govern municipal. Els republicans, però, es van haver de plegar a l'estiu en detectar que la paralització del projecte urbanístic heretat implicaria «unes indemnitzacions milionàries» que el nou govern es veu «incapaç» d'assumir. I van confessar-se «obligats a assumir, per responsabilitat, un projecte que no s'ajusta a les necessitats urbanístiques de la ciutat». Paraules del portaveu del govern de Tarragona, Xavi Puig.
El 'no' de la CUP fa perillar la balança de majories en què habitualment es recolza el govern de Pau Ricomà. Malgrat haver-se d'empassar un projecte que inicialment no volien, els republicans van obrir la porta a adaptar-lo «i treure-li el màxim suc possible» amb una nova proposta de 400 habitatges socials —un 30% del total— i una aposta pel comerç local i de proximitat que eviti el monopoli de Ten Brinke, l'empresa holandesa propietària dels terrenys i que espera combinar els usos comercials amb l'hoteler al futur barri del PP10.
En aquest sentit, la CUP exigeix que, si malgrat el seu vot desfavorable la licitació obté el suport de la majoria de la cambra, «no només un percentatge significatiu es destini a lloguer social, sinó el total, íntegre, del sostre edificable» que pertanyi a l'Ajuntament. De moment, però, les edils cupaires són molt clares: votaran 'no' al PP10.