L'alta demanda impulsa l'Ajuntament del Vendrell a fer un curs d'autodefensa per a dones

Els dos tallers del passat mes de març van deixar 40 dones en llista d'espera

El Vendrell farà un curs d'autodefensa per a dones el mes de juny, que constarà de sis sessions de dues hores cadascuna. Aquesta ha estat la resposta de l'Ajuntament del Vendrell a l'alta demanda que van tenir els dos tallers que es van fer el passat mes de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones. En aquella ocasió, el taller per a 20 dones programat pel 22 de març es va haver d'ampliar amb un segon dia, i tot i les 40 dones que hi van prendre part, va quedar una llarga llista d'espera de dones que no van poder beneficiar-se de la iniciativa.

«En total vam tenir 40 dones més que no van poder fer el taller per manca de places, i aquesta és la raó principal que ens ha animat a fer aquest curs complet ara», explica el regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat del Vendrell, Rafel Gosálvez. De fet, aquell taller ja es va plantejar en el seu moment com una prova pilot per veure la demanda que hi havia, i poder fer un curs sencer en el futur, com així ha acabat passant.

Sis sessions de dues hores al Centre Cívic l'Estació

D'aquesta manera, el curs d'autodefensa per a dones es farà en sis sessions, els dies 3, 7, 10, 14, 17  i 21 de juny, que tindrà lloc al Centre Cívic l'Estació de 19.00 a 21.00 hores. A diferència del taller del mes de març, el curs no és gratuït, sinó que té un cost global de 45 euros. Les inscripcions es poden fer a partir d'aquest dilluns 20 de maig i fins al 30 d'aquest mes al mateix Centre Cívic l'Estació. Hi poden prendre part totes les dones més grans de 14 anys, tot i que les menors d'edat han d'anar acompanyades d'un adult.

El curs serà impartit per l'empresa Ebreal3, que ja va fer el taller del 8-M. El responsable del curs, Xavier López, ha destacat que fent un curs sencer «es poden treballar més les sensacions reals de les dones quan es troben davant aquesta mena de situacions». Així, es miren de recrear algunes d'aquestes situacions, per mostrar quines reaccions són les més adequades. «Tot i que la prioritat és sempre evitar l'agressió i buscar una fugida, si ja no hi ha opció, també ensenyem com reduir l'altra persona i guanyar temps fins que arribi ajuda», ha detallat López.

En algunes sessions es comptarà amb la col·laboració de la policia local del Vendrell, mentre que també hi haurà una psicòloga que donarà suport a les participants. Al taller del mes de març, es va comptar amb dones de totes les edats, tot i que la franja principal estava situada entre els 25 i els 40 anys.

També et pot interessar: