El calendari, vacances i festius del curs 2018-2019 a Catalunya

Començarà aquest dimecres 12 de setembre

Imatge d'arxiu d'una classe de primària
Imatge d'arxiu d'una classe de primària | CatalunyaDiari.cat

Les classes del curs escolar 2018-2019 per als alumnes d'educació infantil, primària i secundària —tant de centres públics com privats— començaran el 12 de setembre, segons va publicar durant el mes de juny el Departament d'Ensenyament en el Diari Oficial de la Generalitat. Per circumstàncies concretes d'organització d'un centre, els directors dels serveis territorials podrien arribar a retardar la data de començament, tot i que no seria més tard del 19 de setembre.

Per la seva banda, en el batxillerat, els cicles formatius, el curs de formació per a l'accés a cicles de grau mitjà, el curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior i la resta dels ensenyaments de règim especial començaran el 14 de setembre. Per últim, els ensenyaments de centres i aules de formació d'adults començaran les classes com a molt tard el 19 de setembre, mentre que les escoles oficials d’idiomes tenen com a límit el 26 de setembre.

Vacances i festius

Segons l’ordre publicada pel Departament d’Ensenyament, les vacances nadalenques seran del 22 de desembre de 2018 al 7 de gener de 2019, tots dos inclosos, i les vacances de Setmana Santa seran del 13 al 22 d’abril de 2019, tots dos inclosos. A més, els centres educatius disposaran de tres dies festius a escollir, que es distribuiran equitativament entre els tres trimestres.

Pel que fa a la data de final de les classes, l'ordre estipula que finalitzaran el 21 de juny de 2019, excepte en els ensenyaments de règim especial i de formació professional, en els quals les classes acabaran segons la seva programació acadèmica

Vacances de Nadal: del 22 de desembre de 2018 al 7 de gener de 2019, inclosos tots dos.

Vacances de Setmana Santa: del 13 al 22 d'abril de 2019

*A més a més cada centre té 3 dies de festa a escollir.

Horari escolar

L'ordre també estipula que per l'alumnat de segon cicle d'educació infantil i d'educació primària, inclòs el d'educació especial, a tots els centres públics i privats de Catalunya, l'horari escolar comprèn horari de matí i tarda entre les 8.30 i les 18 hores. En total seran cinc hores lectives, de les quals tres o tres i mitja seran al matí i una i mitja o dues seran a la tarda. A més, l'horari lectiu no pot acabar abans de les 16.00 hores. Pel que fa a l'aturada del migdia haurà de ser com a mínim de dues hores, per tal de garantir el bon funcionament del servei de menjador escolar i la coordinació del professorat.

Trenta escoles catalanes no estan a punt per començar el curs

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló ha assenyalat aquesta setmana en la presentació de les novetats pel curs 2018-2019, que l’inici del curs el pròxim dimecres 12 de setembre perilla per a 30 escoles i instituts a causa del 155. Bargalló, en aquest sentit, ha apuntat que preocupen especialment 10 centres, 5 dels quals es troben a la ciutat de Barcelona. Tot i això, ha assegurat que el departament té un «Pla b».


Comentaris

envia el comentari