Foto de família de la presentació de la Cursa de la Dona

La setena Cursa de la Dona de Reus, el 5 de maig

La Cursa de la Dona se celebrarà el pròxim 5 de maig i ja ha obert inscripcions i donatius a deu euros. Tot allò que es recapti, per a la lluita contra el càncer

La setena Cursa de la Dona de Reus s’ha presentat aquest matí amb el 5 de maig com a data de disputa i amb el repte de superar tots els registres de les edicions anteriors per seguir aportant el seu gra de sorra en la lluita contra el càncer. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Reus, Reus Esport i Lleure, Tretze Sports i la Fundació Lliga per a la Investigació i Prevenció del Càncer (FUNCA), vol superar el rècord establert en 1.760 participants en la cursa principal i 174 en la infantil.

 

L’objectiu: recaptar fons

La Cursa de la Dona, un any més, centra els seus esforços a recaptar fons per a la investigació contra el càncer. A més, es busca també fomentar la pràctica esportiva continuada de les dones i potenciar l’esport com a eina per promoure la salut i el benestar de les dones, sense oblidar la reivindicació i la manifestació del potencial de creixement de la participació de les dones en l’àmbit esportiu.

Quan, qui i on?

La Cursa de la Dona tindrà lloc el pròxim diumenge 5 de maig a la Plaça Llibertat de Reus. El tret de sortida de la cursa principal serà a les 11.00 hores, mentre que mitja hora abans donarà inici les curses infantils. La participació en la cursa serà exclusivament per a les dones, ja que no està permesa la participació de corredors masculins. La distància del circuit serà de 4.400 metres i el temps màxim per finalitzar el recorregut serà de 60 minuts.

 

Cartell de la 7a Cursa de la Dona de Reus
Imatge del cartell de la 7a Cursa de la Dona de Reus | Joan Alfons López

El recorregut

Els 4.400 metres de circuit serà totalment urbà, amb el tret de sortida a la Plaça Llibertat. El primer tram serà direcció al Centre Comercial La Fira, on es realitzarà un gir de 180 graus per dirigir-se a l’Avinguda Prat de la Riba i acabar baixant a la Plaça Prim abans d’endinsar-se al Tomb de Ravals per arribar a Plaça Mercadal, moment on començarà la recta final fins a la línia de meta, situada novament a la Plaça Llibertat.

Inscripcions obertes

Tothom qui vulgui inscriure’s, ja ho pot fer dirigint-se a la pàgina web www.cursadonareus.catfins al pròxim 1 de maig, moment on es tancarà la possibilitat de participar en l’esdeveniment a través dels mitjans online. Les inscripcions digitals estan limitades a 2.000 però l’organització podrà augmentar el número sempre que ho consideri adient. El preu de la inscripció a la cursa és de deu euros, cinc dels quals aniran destinats a la FUNCA. A més, hi ha la possibilitat de realitzar donatius extres que aniran destinats íntegrament a la lluita contra el càncer. L’organització també deixa clar que una vegada tancada la cursa i liquidades totes les despeses organitzatives, si queda un saldo positiu, aquest es lliurarà a FUNCA.

 

Samarreta de la Cursa de la Dona 2019
També s'ha presentat la samarreta de la Cursa de la Dona que lluiran totes les participants | Joan Alfons López

També existeix la possibilitat de realitzar les inscripcions de forma presencial a diferents punts de la ciutat a partir del 5 d’abril i fins al 30 a les 15.00 hores. Aquests són els següents: Esports Armobal, Recupera’t, Reus Deportiu, Club Tennis Monterols, CN Reus Ploms, Curves, Body Viu, Chois Sport, AnyTimeFitnnes, Escola Aura, Viatges Alemany i el Pavelló Olímpic.

Jordi Cervera: «És una cursa amb un valor afegit»

Jordi Cervera, regidor d’esports de l’Ajuntament de Reus, no ha dubtat en donar-li un color especial a l’esdeveniment durant la presentació del mateix: «La cursa té un valor afegit, el del sentiment de les dones que han superat un càncer. La ciutat de Reus mostrarà la seva solidaritat amb la malaltia». El regidor també ha anunciat que Forn Sistaré col·laborarà de forma especial: «Han fet una galeta i tots els diners que generi, aniran destinats a la FUNCA. Reus és una ciutat especial i aquestes coses ho demostren». A més, Cervera s’ha marcat un objectiu ambiciós pel que fa al nombre de participants: «L’any passat van ser 2.000 i enguany volem arribar a les 2.500. Es pot assolir».

 

Jordi Cervera
El regidor d'esports Jordi Cervera ha presentat la setena Cursa de la Dona amb Francina Saladie (FUNCA) | Joan Alfons López