Auge dels contagis a Catalunya: se sumen 938 nous positius i 3 nous morts per coronavirus

Sis persones estan ingressades en estat greu, segons Salut

L'equip de mostres d'Atenció Primària de Lleida preparant-se per fer proves PCR en una residència d'Aitona. Imatge del 7 de juliol de 2020
Creixen sense aturador els contagis de coronavirus a Catalunya | CatalunyaDiari

Preocupant crescuda de les xifres de contagiats per coronavirus a Catalunya. En el dia en què el Departament de Salut ha reconegut que ja existeixen una cinquantena de brots de coronavirus a les comarques de Lleida, també s'ha informat de 938 nous contagis i 3 morts més per coronavirus. La xifra es continua disparant, ja que se sumen 193 contagis més que ahir. Això situa la el número global de positius en 78.302.

De tots els casos registrats en les últimes 24 hores, 246 corresponen a la regió sanitària de Barcelona ciutat, 246 més a la regió metropolitana sud i 199 a la de Lleida —138 dels quals al Segrià—. Pel que fa a les morts, les funeràries n'han reportat tres de noves, les mateixes que en l'anterior balanç, i la xifra total és de 12.627. Fins ara, hi ha hagut 4.192 ingressats en estat greu, sis més que fa 24 hores, i actualment en són 48, tres més que en l'últim balanç.

En dos d'aquests tres focus importants del virus a Catalunya, Lleida i la comarca del Segrià i tres barris de l'Hospitalet de Llobregat, el Govern ja ha decretat mesures específiques per tal de controlar la pandèmia, que entraran en vigor les quatre de la tarda. A Barcelona ciutat, però, encara no s'ha decidit cap actuació, tot i que l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha posat sobre la taula que la capital catalana faci un pas enrere davant el preocupant increment de casos de coronavirus.

Tres morts més que en el darrer balanç

Les funeràries catalanes han registrat fins al moment 12.627 morts a Catalunya per coronavirus, tres més que en l'últim balanç. D'aquestes, 6.911 s'han produït en un hospital o un centre sociosanitari; 4.113, en residències de gent gran; 800, en domicilis, mentre que la resta són casos no classificables per falta d'informació.

Del total de casos positius des de l'inici de la pandèmia, 4.192 han estat hospitalitzats en estat greu, actualment 48, mentre que les altes hospitalàries són ara 40.316. En relació a les residències de gent gran, hi ha hagut fins ara 15.162 persones que han donat positiu.


Comentaris

envia el comentari