Espanya torna a registrar més de 1.600 contagis diaris de coronavirus

Les xifres mostren un lleuger descens en els casos diaris

Diverses persones amb mascareta creuen un carrer de Barcelona
Sanitat informa sobre un lleuger descens de casos de coronavirus a Espanya | Europa Press

El Ministeri de Sanitat ha informat aquest dijous de 1.683 nous casos de COVID-19, la qual cosa suposa un lleuger descens enfront dels 1.772 d'ahir, que no incloïen a Castella-la Manxa i País Basc. El nombre total de positius des de l'inici de la pandèmia se situa en 309.855, segons les xifres oficials.

En l'última setmana s'han registrat 22 morts per la COVID-19 confirmats a Espanya, enfront dels 25 que va notificar aquest dimecres Sanitat. Fins a 28.500 persones han mort amb la COVID-19 a Espanya, segons el Ministeri.

A més, en els últims set dies s'han produït 673 ingressos hospitalaris (127.815 en el conjunt de la pandèmia a Espanya) i 41 en Unitats de Vigilància intensiva (UCI), per a un total d'11.841.

Salut preveu reservar 4.000 llits per si calgués instal·lar-los fora dels hospitals en una segona onada

El Departament de Salut ha previst una reserva estratègica d'uns 4.000 llits per instal·lar-los fora dels hospitals amb vista a la segona onada de la COVID-19 que s'espera per a la tardor o hivern. La voluntat és tenir-los preparats per instal·lar-ne el màxim possible en cas de necessitat, per donar suport als hospitals del país perquè aquests puguin seguir prestant la seva activitat ordinària.

Així ho ha explicat Mònica Moya, responsable de projecte que ha permès habilitar el pavelló Onze de Setembre de Lleida com a pavelló Salut. L'equipament compta amb 70 llits preparats per acollir pacients amb COVID-19 no greus. De moment, el pavelló està preparat i només es posarà en marxa en cas de necessitat assistencial.

Moya ha explicat que el fet de tenir una reserva d'aquests llits per poder-los instal·lar fora dels hospitals, es fa partint de la possibilitat que es pogués arribar a una saturació als centres hospitalaris del país, malgrat que la voluntat és no haver-los d'utilitzar.

La responsable de Desenvolupament de projectes estratègics en Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha indicat que la planificació que s'ha fet preveient un increment del 30% dels llits disponibles actualment en cada hospital i regió sanitària. Catalunya compta amb 12.200 llits hospitalaris i, d'aquesta manera, es preveu poder disposar-ne d'un 30% més fora dels centres.


Comentaris

envia el comentari