IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Catalunya registra onze nous morts per coronavirus les últimes 24 hores

S'han registrat 156 nous casos confirmats

Un empleat en un laboratori de Beijing, a la Xina, el 14 de maig de 2020
11 persones han mort pel virus a Catalunya les darreres 24 hores. | ACN

Les funeràries catalanes han reportat 11 noves morts per covid-19 en les darreres 24 hores, 17 menys que en l'últim balanç del Departament de Salut. Això deixa la xifra global de víctimes en 12.280. A banda, s'han detectat 156 nous casos positius testats (203 més) i ja en són 67.060.

D'entre les víctimes, 6.706 persones han mort en hospital o en centre sociosanitari (3 més), 3.965 ho han fet en una residència (les mateixes que en el balanç anterior) i 777 al domicili (2 menys), mentre que 822 no estan classificades per falta d'informació (10 més). Fins ara hi ha hagut 4.066 persones ingressades greus i actualment en són 163, les mateixes que fa 24 hores.

Girona, la Catalunya Central, el Garraf i l'Alt Penedès, a fase 2

Tot plegat, el mateix dia que les regions sanitàries de Girona i la Catalunya Central i l'Alt Penedès i el Garraf passen a la fase 2 del pla de desescalada. Aquests territoris s'uneixen així a les tres regions que ja van fer el salt la setmana passada: Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu i Aran.

No passarà, però, Lleida, que tot i que el pas a la 1 sí que l'havia fet amb aquestes àrees ara es mantindrà a fase 1 després que s'hi detectés un augment dels casos positius en coronavirus. També es quedaran a la fase 1 l'àrea metropolitana nord i sud i Barcelona ciutat, encara que amb canvis: a partir d'aquest dilluns s'unifiquen en una sola regió i, per tant, es permetrà la mobilitat entre tots els municipis que la componen.

El Ministeri de Sanitat va avalar la proposta de la Generalitat d'unificar les tres regions sanitàries —Metropolitana Sud, Metropolitana Nord, i Barcelona— i a partir d'aquest dilluns es permetrà la mobilitat entre els municipis que la conformen. Això, però, no inclourà l'Alt Penedès i el Garraf, que tot i pertànyer a la regió metropolitana sud no es troben a la mateixa fase. Així, aquestes dues comarques es tractaran com un subsector independent durant tota la desescalada, ja que van unes setmanes per davant de la resta de regió.


Comentaris

envia el comentari