Catalunya notifica 830 nous contagis de coronavirus

S'han registrat dues noves defuncions a causa de la pandèmia

Personal sanitari utilitzant un respirador pels pacients de Covid-19
Catalunya continua la seva àrdua batalla contra el coronavirus. | Cedida

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha notificat aquest dimarts, 11 d'agost, 830 nous contagis de coronavirus a Catalunya, 33 menys que dilluns, i dues noves morts. D'aquesta manera, doncs, es confirma la tendència a la baixa de la incidència del coronavirus al conjunt del territori català en general.

Certa preocupació per la situació a les Terres de l'Ebre

El Departament de Salut ha confirmat que ja són 15 els brots actius de covid a les Terres de l'Ebre, que acumulen 204 casos positius i 167 contactes en seguiment. Els focus més importants se situen a Amposta i Tortosa, amb 3 brots diferents, la majoria d'àmbit familiar. A la capital del Montsià hi ha 44 casos -3 hospitalitzats- i a Tortosa, 67 casos -1 hospitalitzat-. També preocupa Sant Carles de la Ràpita on hi ha dos brots amb 39 positius -5 hospitalitzats-. Al territori s'acumulen des de l'inici de la pandèmia 771 casos i 56 defuncions (+1). El risc de rebrot segueix amb una tendència a la baixa -ha caigut 50 punts els últims dies-, però amb 111,56 punts encara és alta. També s'ha reduït mig punt la taxa de reproducció efectiva (0,9).

Els focus més importants del virus se situen a Tortosa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. A la capital ebrenca es mantenen actius 3 brots, el més important a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, amb 55 casos positius, un dels quals ingressat, i encara 4 contactes en seguiment. També hi ha dos brots d'àmbit familiar, un de 9 casos positius i 6 contactes en seguiment, i un altre amb 3 casos positius i 10 contactes en seguiment.

A Amposta hi ha tres brots relacionats amb tres nuclis familiars diferents. El més greu és un focus que ha afectat 27 persones, 3 de les quals estan ingressades en centres hospitalaris. També hi ha 10 contactes vinculats a aquests contagiats que estan en seguiment. Els altres dos brots han afectat 8 i 9 persones, respectivament, i es controla una trentena de contactes directes per veure com evolucionen.

Un dels brots amb més contagiats hospitalitzats és el de Sant Carles de la Ràpita, amb 5 positius ingressats. D'aquest brot s'han confirmat 34 casos positius i es fa seguiment a 20 contactes més. Hi ha un segon brot a la Ràpita en un altre nucli familiar amb 5 casos positius i 10 contactes en vigilància.


Comentaris

envia el comentari