Salut notifica 1.300 contagis de coronavirus, més que els anunciats divendres

S'han notificat nou noves morts a causa de la pandèmia

Anlàlisi de mostres de SARS-COV2 en un laboratori
S'han registrat 1.303 nous contagis de coronavirus a Catalunya. | EFE

Salut ha notificat aquest dissabte, 12 de setembre, 1.303 positius nous en covid-19, una pujada més alta que la que es va registrar aquest divendres. També han augmentat les persones ingressades en centres hospitalaris en 32 més i hi ha 4 pacients més a les UCIs. Pel que fa al nombre de morts, se n'han notificat nou.

Gasull (FAPAC): «La por no és tant a un descontrol de l'epidèmia sinó a que els centres no es puguin mantenir oberts»

En un altre ordre de coses, la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FAPAC) retreu al Departament d'Educació que no ha habilitat els recursos necessaris que minimitzin més el risc de contagi als centres i garanteixin que no hauran de tancar. «La nostra por no és tant a un descontrol de l'epidèmia per l'obertura dels centres sinó a que no es puguin mantenir oberts», explica a l'ACN la directora de la FAPAC, Lidón Gasull.

Considera que el protocol de gestió de casos de covid als centres és «segur» però reconeix la «por» a que només començar el curs hi hagi situacions de confinaments perquè «el Departament no ha posat els recursos de professorat ni ha habilitat nous espais per poder complir amb grups més reduïts, distàncies de seguretat i ventilació». «Si la pregunta és 'creieu que les escoles tenen totes les mesures de seguretat per minimitzar el risc de contagi i mantenir obertes les escoles tot el curs?' la resposta és clarament que no», manifesta Gasull.

La principal crítica és que no s'hagin donat els recursos necessaris als centres per poder complir amb les directrius de la mateixa conselleria, com considera que ha passat amb les ràtios de 20 alumnes. Gasull valora que el protocol de gestió de casos és «molt conservador» i davant la mínima sospita es confinarà el grup, motiu pel qual defensa que en aquest aspecte els centres escolars són segurs. A més, destaca que es faran programes d'estudi i PCR entre la població escolar. Tot i això, alerta sobre la possibilitat que els centres no puguin romandre oberts «perquè per manca de mesures per part d'Educació s'hagi d'aplicar constantment el protocol de gestió de casos».


Comentaris

envia el comentari