Estudiants de medicina amb mascareta

La Covid no afluixa: 8.000 nous contagis i continuen augmentant les hospitalitzacions

Baixa l'Rt i també ho fa lleugerament el risc de rebrot. En les últimes 24 hores s'han notificat 7 morts més

La situació de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya continua sent delicada. Seguint la tendència dels últims dies, en les últimes 24 hores s'ha pogut constatar que els nous contagis continuen disparats, així com la pressió assistencial als hospitals catalans. 

També augmenta el número de morts relacionades amb el coronavirus, mentre que l'Rt o velocitat de propagació i el risc de rebrot, baixen. Tot i això, el 19,30% de les proves realitzades l'última setmana, han donat positiu.

Baixen els indicadors

Avui dijous, dia 15 de juliol, el Departament de Salut de la Generalitat ha tornat a actualitzar les dades sobre la Covid-19 a Catalunya. La part més bona d'aquestes noves dades és la disminució d'alguns indicadors.

Un exemple és la velocitat de propagació o Rt, que baixa 6 dècimes fins a situar-se en l'1,34. Més discret és el descens del risc de rebrot, que és de només 8 punts. Això situa aquest indicador en uns encara molt alts 1.330 punts. Pel que fa a la incidència acumulada, passa de 979,20 a 1.015,18.

Vorejant els 8.000 contagis una altra vegada

La tònica general dels últims dies és que s'han notificat, aproximadament, uns 8.000 contagis diaris. Avui aquesta dada continua sent pròxima a les xifres dels darrers dies. I és que, segons el Departament de Salut, en les últimes 24 hores s'han detectat i notificat 7.944 nous casos. El 19,30% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.

Més hospitalitzacions i més defuncions

Si la situació als carrers és complicada per culpa d'aquest augment dràstic dels contagis, la realitat als hospitals catalans no és massa millor. L'evolució en les últimes 24 hores ha portat a tenir 70 persones més ingressades a planta, fent que en total hi hagi 1.255 hospitalitzacions arreu dels hospitals del país. Pel que fa a les Unitats de Cures Intensives (UCI), avui hi ha 18 pacients crítics més que ahir, amb un total de 237. 

En les darreres 24 hores, a més, s'han notificat 7 morts més. Això fa que el total de defuncions relacionades amb el coronavirus des de l'inici de la pandèmia es mantingui en 22.301.