ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

El coronavirus no frena a Catalunya: 2079 contagis i augment del risc de rebrot

Es declaren 2.079 nous casos confirmats per PCR i tests d'antígens i 26 morts

Dues carpes del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de color groc amb tècnics davant
El risc de rebrot segueix augmentant en les últimes 24 hores | cedida

El risc de rebrot per covid-19 a Catalunya segueix pujant i ja arriba a 378,41, amb un increment de 16,25 punts en 24 hores, segons les dades actualitzades del Departament de Salut. La taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, puja també lleugerament i arriba a 1,39, dues centèsimes més que el dia anterior.

En l'actualització de dades s'han declarat 2.079 nous casos confirmats per PCR o tests d'antígens, fins als 164.739 des de l'inici de la pandèmia. També s'ha informat de 26 noves morts a Catalunya, amb un total de 13.562. Actualment hi ha 1.062 persones ingressades per coronavirus als hospitals, 38 més que ahir, 188 de les quals a l'UCI, una menys que dimecres.

L'augment de contagis es tradueix en més pressió als hospitals

L'augment de contagis a Catalunya s'està traduint ja en més pressió assistencial als hospital catalans, segons han explicat diferents responsables dels centres hospitalaris a l'ACN. Aquest és un dels grans temors del Govern en aquesta pandèmia i motiu pel qual s'estan a punt d'aplicar noves restriccions.

El Parc Taulí i l'Hospital de Vic alerten que les xifres d'ingressos ja s'han «disparat». El centre sabadellenc tem un escenari de «saturació». A l'Hospital del Mar de Barcelona, per contra, l'increment d'hospitalitzacions encara no s'ha notat, però sí les arribades a Urgències, que s'han doblat. El mateix passa a Lleida, on obriran una segona planta covid aquesta setmana a l'Arnau de Vilanova.

Segons les últimes dades disponibles, hi ha més d'un miler de persones ingressades, en concret 1.024, amb un increment de 40 pacients en 24 hores. D'aquestes, n'hi ha 189 a l'UCI, disset més en les últimes hores.

L'Hospital Clínic ha notat en els darrers dies un creixement dels pacients amb coronavirus. Segons fonts del centre, la setmana passada el nombre de pacients ingressats a causa de la covid-19 se situava al voltant dels 30 i ara s'apropa als 50. A l'UCI, el nombre de pacients amb aquesta malaltia era inferior a 10 la setmana passada i ara en són uns 12 o 13, segons el dia.


Comentaris

envia el comentari