Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Efectius del SEM preparats per fer PCR a veïns de Torregrossa

Catalunya registra 817 nous contagis per coronavirus

El balanç de Salut computa també set noves víctimes mortals

Efectius del SEM preparats per fer PCR a veïns de Torregrossa
Augment de casos de coronavirus a Catalunya.   | ACN

Catalunya registra 611 casos nous de coronavirus confirmats per PCR i el total s'eleva a 94.515, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total és de 115.811 casos (817 més) amb totes les proves. Segons les dades de Salut, 12.906 persones han mort des de l'inici de la pandèmia per coronavirus, després que s'hagin reportat set defuncions en les últimes hores.

El risc de rebrot és molt alt, 149,59 —el llindar de risc alt és 100— i es troba estable, però estancat (la setmana passada era de 150,53). La velocitat de propagació torna a pujar lleugerament, a 1,03, mentre que la setmana passada s'havia mantingut per sota de la barrera de l'1. Hi ha 641 pacients ingressats, 18 menys que en el balanç anterior; 129 a l'UCI (1 menys).

Els bars de Barcelona, indignats amb les noves mesures de la Generalitat: «Tot això és un desgavell»

La prohibició de fumar al carrer si no es respecta la distància de dos metres i l'obligació de tancar els bars a la una de la matinada han indignat el sector hostaler de Barcelona. «Tot això és un desgavell», expressa l'administradora dels locals Sol de Nit i Cafè del Sol, Teresa Rovira. Per la gerent d'aquests locals de Gràcia, les noves mesures castiguen encara més el negoci —assegura que la facturació se'ls ha reduït un 40%— i generen una càrrega administrativa «enorme». Per altra banda, l'opinió de la clientela es divideix entre els que veuen amb bons ulls la prohibició i els que ho consideren «excessiu». Alguns asseguren que deixaran d'anar a les terrasses, mentre que altres demanen encara més restriccions.

Per al sector de la restauració, la resolució d'aquest dimarts és només «una cortina de fum» per amagar «la incompetència de les administracions públiques davant rebrots esperables». Així s'ha expressat el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, qui ha afegit que l'organització recorrerà a la normativa. En la mateixa línia ha opinat Rovira, qui creu que la pandèmia és només «una excusa» per implementar una sèrie de canvis en els hàbits socials. Per la seva banda, l'antic propietari del bar Joali de Gràcia, José Fernández, assenyala que la crisi de la covid-19 està sent aprofitada per «restringir la llibertat d'empresa».