Nou descens de la xifra de morts pel virus a Catalunya

La xifra total de morts per la pandèmia a Catalunya és d'11.800 persones

Un dels voluntaris que ha participat a la recollida de mostres al Camp Nou en l'estudi de Mitjà i Clotet, 17/05/2020
Un dels estudis del coronavirus a Barcelona. | CatalunyaDiari.com

Les funeràries catalanes han reportat 34 nous morts per covid-19 en les darreres 24 hores, xifra que representa un descens de nou víctimes respecte al darrer balanç, segons el Departament de Salut. Fins ara, 11.800 persones han perdut la vida des de l'inici de la pandèmia. A banda, s'han registrat 757 nous casos positius testats, 21 menys que ahir, mentre que la xifra total de confirmats s'eleva a 64.794, la de sospitosos a 221.156 (+4.887) i la de confirmats i positius junts a 285.950, 5.644 més.

Les víctimes de la covid-19 mortes en hospitals han crescut en 18 persones, fins a les 6.589; en residència una més, fins a les 3.918 i en domicili dues més, fins a les 774. El nombre d'ingressats greus és de 214, 20 menys que ahir.

Cap indici de rebrot a Catalunya

Al seu torn, el director general de Professionals de la Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha assegurat que no hi ha cap indici que apunti a un possible rebrot de coronavirus a Catalunya després que ahir el director del Centre de Coordinació d’Emergències Sanitàries, Fernando Simón, es mostrés preocupat per una zona concreta que no va revelar. «A dia d'avui no tenim cap dada que ens indiqui que hi ha una situació de possible rebrot epidèmic de gran intensitat en cap territori de Catalunya», ha subratllat Ramentol en una entrevista al 3/24, on ha afegit que de ser així «els primers que ho haurien de saber serien els ciutadans». Ramentol també ha comentat que la relació amb el ministeri és «fluïda i honesta» des de l'inici de l'epidèmia.

En l'entrevista, aquest dissabte al matí, el director general de Professionals de la Salut de la Generalitat i lamentat aquest episodi "desagradable" amb el govern espanyol. «Crec que estem aconseguint apartar consideracions polítiques de la gestió de l'epidèmia i d'aquí que ens sorprengui de manera desagradable aquestes insinuacions del Centre d'Emergències conforme podríem amagar informació a la ciutadania», ha dit Ramentol, que ha afegit que «no és el tarannà» que ha marcat la relació amb el ministeri de Salvador Illa.


Comentaris

envia el comentari