Les funeràries catalanes han reportat 13 noves morts per covid-19 en les darreres 24 hores, 22 menys que en l'últim balanç, segons el Departament de Salut. Això deixa la xifra global de víctimes des de l'inici en 11.848. A banda, s'han detectat 242 nous casos positius testats (218 més) i ja en són 65.060.
La xifra de casos possibles és de 226.759, que són 4.160 més. Entre positius i sospitosos són 291.819, 4.402 més. D'entre les víctimes, 6.619 persones han mort a l'hospital o en un centre sociosanitari (6 més), 3.928 han mort en una residència (2 més) i 774 al domicili (les mateixes). Fins ara hi ha hagut 4.016 persones ingressades greus, una més que en l'últim balanç, i actualment en són 205, 5 menys.
Experts afirmen que la probabilitat que el virus entri als sistemes de climatització i es difongui és «molt baixa»
En un altre ordre de coses, la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (SESPAS) i la Societat Espanyola de Sanitat Ambiental (SESA) han indicat que la probabilitat que el virus que provoca el coronavirus entri als sistemes de climatització o extracció de l'aire i es difongui pels conductes «és molt baixa». Tot i això, ha indicat que cal garantir una renovació «suficient» de l'aire, captant-lo de l'exterior en un lloc apropiat.
En aquest sentit, han afirmat que l'obertura de finestres permet renovar l'aire i es pot aplicar abans, després i «fins i tot durant el funcionament dels mateixos». D'altra banda, asseguren que «no té cap sentit» dir que el virus es pot reproduir als sistemes d'aire condicionat.
D'altra banda, les dues societats han afirmat que les normes habituals sobre com obtenir una bona qualitat de l'aire incloses en la normativa vigent «semblen suficients per als espais de treball». Aquesta normativa exigeix «una bona qualitat de l'aire interior» i és més exigent en el cas d'altres espais, com els d'atenció sanitària. En cas que no es pugui fer aquesta ventilació natural, s'hauria de fer servir sistemes específics d'higienització de l'aire.