Disminueix el número d'ingressats, però tornen a pujar els indicadors de la Covid-19

En línies generals, es manté la tendència a la baixa de la majoria d'indicadors

Un dia més, el Departament de Salut de la Generalitat ha actualitzat les dades sobre la incidència de la Covid-19 a Catalunya. Segons les dades facilitades per l'organisme públic, en les últimes 24 hores ha tornat a augmentar la velocitat de propagació -conegut com a Rt-, el risc de rebrot i també ho fa el número de defuncions. La part positiva de tot plegat és que, en canvi, baixa una altra vegada la pressió hospitalària i, si comparem les dades actuals amb les que hi havia en intervals anteriors, es continua mantenint una lleugera tendència a la baixa de tots els indicadors.

Nova jornada amb un augment dels principals indicadors

L'Rt, o velocitat de propagació, continua pujant a Catalunya. Ho fa tímidament, però ja se situa a l'1,04, dues centèsimes més que fa 24 hores segons l'última actualització del Departament de Salut. Igual de tímida és la pujada de l'índex del risc de rebrot, que augmenta en només 1 punt respecte a les dades d'ahir i se situa actualment en 113 punts. Un altre canvi relativament poc rellevant és el de la incidència acumulada a 14 dies, que es redueix mínimament en les últimes 24 hores, de 110 a 109,47.

Tot i això, si ho mirem més àmpliament, podem veure que la tendència és, en línies generals, positiva. Només l'Rt actual es troba per sobre de les xifres que marcaven la setmana passada, quan se situava en el 0,99. És a dir, 0,05 menys que aquesta setmana. Pel que fa al risc de rebrot i la incidència acumulada, en canvi, sí que s'aprecia aquesta millora. I és que aquests dos indicadors han baixat 8 i 13 punts respectivament, respecte als intervals anteriors.

Menys pressió hospitalària

Un dels aspectes més positius d'aquest descens de la incidència del virus és que la pressió als hospitals catalans continua baixant de mica en mica. Segons les dades facilitades per Salut, en les últimes 24 hores s'ha rebaixat la llista de persones ingressades per problemes relacionats amb la Covid-19. Avui hi ha 25 pacients menys que ahir, fent que en total n'hi hagi 659. Pel que fa als pacients crítics, aquells que ocupen places d'UCI, també s'ha reduït en 3 casos i actualment n'hi ha 231 a tota Catalunya.

Mirant enrere, en l'últim interval hi havia ingressades a l'hospital 761 persones, mentre que la setmana del 17 al 23 de maig n'hi havia 873. 

12 defuncions en les últimes 24 hores

Pel que fa a les defuncions, les funeràries han informat de 12 noves morts, fent que des de l'inici de la pandèmia hagin perdut la vida 22.197 persones a Catalunya. Entre el 24 i el 30 de maig s'han declarat 28 defuncions, mentre que la setmana anterior se'n van notificar 35, marcant de nou una tendència a la baixa en aquest aspecte.


Comentaris

envia el comentari