La Covid torna a empentar velocitat a Catalunya en un dissabte amb 1.944 nous contagis

La pandèmia continua en situació estable a Catalunya

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i el secretari de salut, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa
Puja la velocitat de propagació a Catalunya, però baixen les defuncions i contagis | Cedida

Catalunya continua descendint el nombre de persones ingressades i de defuncions a conseqüència de la Covid. Així, les dades anunciades aquest dissabte demostren que la tendència de la pandèmia està a la baixa al territori català, excepte per la velocitat de propagació que creix lleument sent l’únic factor que es ressent amb les dades d’avui.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La velocitat de propagació de la covid-19 a Catalunya, l'Rt, creix dues centèsimes, fins a 0,88, mentre que el risc de rebrot baixa lleugerament 3 punts, fins a 261, segons el darrer balanç del Departament de Salut. En paral·lel, la incidència a 14 dies es redueix i passa de 316,15 a 304,38. S'han declarat 1.936 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 505.805. El 4,46% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. S'ha informat de 3 noves morts i el total és de 20.411 en tota la pandèmia. Hi ha 1.944 pacients ingressats als hospitals, 82 menys, i 606 a l'UCI, 7 menys. Els vacunats amb la primera dosi són 306.419 (+29.328) i 181.356 amb la segona (+5.144).

La comarca catalana on la incidència del virus no aconsegueix descendir

Tot i que la situació està descendint a la major part del territori català, hi ha una comarca que no aconsegueix que els seus positius deixin d'augmentar. Es tracta d'Osona, on la variant britànica ha arribat a la majoria de la població, superant el 70% dels casos detectats. 

De fet, la major part d'aquesta variant se situa en un municipi en concret, on es triplica la taxa de positivitat de tota Catalunya. El municipi d’Osona més afectat és Manlleu, un municipi de poc més de 20.000 habitants. Gran part dels seus habitants presenten la variant britànica, fet que ha suposat que la taxa de positivitat tripliqui la mitjana de Catalunya.

Osona, juntament amb la resta del territori català, continua amb la campanya de vacunació per evitar que la situació es descontroli encara més. En aquesta ocasió, la comarca està vacunant el personal docent i les persones dependents de grau 1, 2 i 3, a l'espera que la immunització rebaixi les dades d'Osona i s'equiparin amb la resta del territori.


Comentaris

envia el comentari