Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Consulta telemática del área de Hematología del Hospital de Valme de Sevilla

Es disparen els contagis de coronavirus a Espanya en les últimes hores

Els brots de Lleida i Lugo segueixen sent els més preocupants

Consulta telemàtica de l'àrea d'Hematologia de l'Hospital de Valme de Sevilla
Els serveis mèdics es preparen per si es disparen els casos | Hospital Valme de Sevilla

Després que ahir es produís una pujada d'uns 50 de contagis, el Ministeri de Sanitat ha fet públic un nou informe sobre l'evolució de la pandèmia del coronavirus al nostre país. Després dels 124 positius de l'últim balanç de dilluns, avui s'ha produït una important pujada en detectar 257 casos nous. El total de contagiats ascendeix a 252.513

Quant a les morts, l'augment respecte a les últimes dades totals és de 28.396, només 4 més que les últimes dades. En els darrers 7 dies han mort 9 persones, les mateixes comunicades ahir.

Les comunitats amb més casos registrats són: Catalunya (52), Madrid (35) i Aragó (60). En les últimes dues setmanes fins a 1.347 persones han donat positiu per coronavirus al nostre país, en els darrers 7 dies són 351. En aquests 7 dies també s'han comptabilitzat 137 ingressos, 6 d'ells a l'UCI.

Preocupació a Sanitat pels brots

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confessat en una entrevista radiofònica que la situació actual de rebrots de coronavirus a Espanya «és preocupant, ja que des de l'11 de maig hem tingut 118 brots, dels quals 67 estan actius». Són els de Segrià (Lleida) i A Mariña (Lugo) els que més preocupen el dia d'avui a Sanitat. Malgrat aquesta lògica preocupació, segons les dades epidemiològiques actuals Illa no creu necessari tornar a decretar l'estat d'alarma.

«Seria l'últim recurs, però no ho podem descartar», ha dit el ministre a 'Catalunya Ràdio'. Continuava explicant que es podria dur a terme la reactivació de l'alarma si hi hagués «una transmissió comunitària sostinguda que afectés una altra comunitat autònoma i que no hi hagués una altra forma de controlar-la».

Salvador Illa ha insistit que hi ha una «comunicació tècnica, constant i molt fluida" entre les comunitats per tal de controlar els brots de Covid-19. No obstant això, el virus segueix estant molt present i, fins que no hi hagi una vacuna, «caldrà aprendre a conviure amb ell».

Aquesta situació, que es preveu s'estengui fins al segon trimestre del l'any que ve —quan s'estima que hi hagi una vacuna—, necessitarà «molta exigència individual» i «estar en alerta».