Metge fent proves PCR a Reus.

Dijous negre: 15 morts i més de 400 nous positius de Covid a la demarcació de Tarragona

L'esperança recau en el risc de rebrot, que continua baixant tant a l'Ebre com a Tarragona

Si el dimecres les dades sobre la pandèmia a la demarcació de Tarragona van portar-nos un raig d'esperança, aquest dijous la realitat s'ha tornat a imposar. La sacsejada de la Covid que va obligar a prendre mesures en les darreres setmanes ha tornat a passar factura i avui s'ha registrat una nova jornada negra pel que fa a defuncions i positius: 15 morts i 444 contagis més. Unes dades dramàtiques que ens fan tornar a tocar de peus a terra i que deixen la xifra de casos acumulats des del març en 22.980 positius i 648 defuncions a la demarcació de Tarragona. Tanmateix, les bones notícies tornen a arribar de la mà del risc de rebrot, el qual segueix en descens a l'Ebre i a Tarragona.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La regió sanitària de Tarragona ha estat la més colpejada aquest dijous, amb 9 defuncions i 400 positius nous, que deixen l'acumulat en 18.246 casos de Covid i 556 morts des del març. El risc de rebrot, però, segueix amb tendència a la baixa —tot i mantenir-se molt alt— i està al 589, amb una Rt també força bona, del 0,82. Els ingressats actualment als hospitals tarragonins serien 215 segons el Departament de Salut, i a l'UCI la xifra de malalts a tot Catalunya baixa als 583.

La ciutat de Tarragona continua tenint una Rt elevada, tot i que per sota de l'u, amb un 0,95 i un risc de rebrot del 704. Els casos positius acumulats son 4.027 i les defuncions 117, una més que aquest dimecres. Segons Salut, als hospitals tarragonins hi hauria 57 ingressats. A la capital del Baix Camp, Reus, la situació sembla que s'estabilitza amb un risc de rebrot també en descens al 791 i una Rt força bona, del 0,75. Els casos de Covid acumulats son 5.025 i les defuncions 88, quatres més que ahir.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre també han registrat dades molt negatives pel que fa a morts i contagis, amb 6 defuncions noves i 44 positius més que deixen la xifra acumulada en 4.734 positius de coronavirus i 92 morts. El risc de rebrot continua baixant i està ja al 450 amb un Rt també molt bona, del 0,74. Segons Salut, als hospitals ebrencs hi ha ara mateix 66 persones ingressades per Covid.