Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'IPC se situa en el 0,9% al mes de gener a la regió de Tarragona

Els preus cauen un 1,2% mensual el gener a la demarcació impulsats per les rebaixes, un turisme i un oci més barat

Els preus cauen un 1,2% mensual el gener a la demarcació impulsats, sobretot, per les rebaixes | CatalunyaDiari.cat

 

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a la regió de Tarragona s'ha situat en el 0,9% al mes de gener, una dècima menys que al conjunt de Catalunya, i quatre dècimes per sota de la xifra registrada al desembre, de l'1,2%, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicades avui divendres, 15 de febrer.

Pel que fa a la variació mensual, els preus a les comarques de Tarragona han caigut un 1,2% el gener respecte al desembre, sobretot impulsats per les rebaixes en roba (-15%) i calçat (-7%), la disminució dels preus dels paquets turístics (-10,2%), dels serveis d'allotjament (-4,9%), de l'oci i la cultura (-2,2%), i de l'electricitat, gas i altres combustibles (-1,5%). El transport a Tarragona han caigut un 0,2% respecte al mes anterior.

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

Les traves al creixement econòmic de Tarragona

L’economia de les comarques de Tarragona segueix creixent de forma sostinguda, però amb una sèrie de condicionants. L’alta taxa d’atur, per sobre de la mitjana catalana, la caiguda de les exportacions el 2018 i el gran nombre de contractes temporals són alguns dels factors que en dificulten el creixement.

Segons l’últim estudi econòmic de la Universitat Rovira i Virgili (URV), presentat el mes de desembre, el creixement de l’atur a la regió tarragonina se situa en un 1,8% interanual. Ara, la taxa de desocupats és del 15,39%, molt per sobre de la mitjana catalana.

Breu temporalitat dels contractes

Un altre dels indicadors econòmics negatius a la nostra regió és el fort component de temporalitat estacional dels contractes laborals, sobretot al sector serveis lligat al turisme.

Tal com apunta el darrer informe de la URV, els contractes cada cop s’escurcen més i «més del 50% dels acords temporals són d’1 a 3 mesos», amb un predomini important de contractes de menys d’un mes.

Cauen les exportacions

Les exportacions a Tarragona, per la seva part, també van disminuir durant l’últim trimestre del 2018. A Catalunya les exportacions es mantenen per sobre del 3%, mentre que a la regió tarragonina, concretament, van disminuir un 3,7%.

Més informació: