URGENT

🚨 Salut actualitza el recompte de morts pel virus a Catalunya i n'afegeix 277

El Port de Tarragona bat rècords en el primer trimestre de l'any

Ha mogut més de 9 milions de tones en mercaderies entre els mesos de gener i març | És un 6,6% més que l'any passat
port
El Port de Tarragona ha mogut més de 9 milions de tones de mercaderies durant els tres primers mesos del 2019 | TarragonaDigital.com

El Port de Tarragona ha fet públic aquest divendres, 3 de maig, el balanç definitiu de l'activitat comercial de la institució durant el primer trimestre del 2019. «Entre el gener i el març hem mogut més de nou milions de tones de mercaderies, la dada més alta des de l'any 2012», han celebrat des de l'Autoritat Portuària. La xifra supera les dades comparatives de l'any anterior en un 6,6%.

 

 

Després d'unes dades elevades durant el mes de gener i d'un febrer que confirmava la tendència ascendent, el Port ha mogut més de 3 milions de tones durant el març —un 11,2 més que l'any anterior— i ha confirmat les xifres de rècord en el primer tram del 2019. Fonts de l'Autoritat Portuària de Tarragona han confirmat que, quant al volum de mercaderies mogudes, és el segon millor mes de març dels darrers 15 anys. «En aquest mes, han crescut tots els tràfics del Port», han expressat.

 

El Port de Tarragona, rècord històric en el tràfic de benzina i cru de petroli

port
Diagrama sobre les dades dels primers trimestres, en comparativa amb els anys anteriors | Port de Tarragona

 

El creixement del volum de mercaderies mogudes respon a unes dades sense precedents, especialment, en el sector dels líquids a doll. En els primers mesos de l'any, el Port de Tarragona ha mogut més cru de petroli , benzina, propà i butà que mai. També s'han consolidat el tràfic de productes agroalimentaris —cereals, farines, pinsos i farratges— i la càrrega convencional de paper i pasta de paper, que també han augmentat el seu volum i presència a les instal·lacions de Tarragona.

 

En paral·lel a les bones dades comercials del Port, també s'espera que el 2019 suposi l'any amb més arribades de creuers de la història de la ciutat, amb un total de 65 vaixells. La temporada es va iniciar el passat 19 d'abril, i seguirà en marxa fins a principis del mes de novembre.

 Comentaris

envia el comentari