Josep Maria Mainat durant una gala del Festival de Televisió de Vitòria

Les dades ocultes del 'cas Mainat': els famosos capítols matrimonials

L'alemanya i el productor van signar unes clàusules que establien les condicions que havien de seguir si es divorciaven

Fa uns dies sortia a la llum l'intent d'assassinat d'Angela Dobrowolski a Josep Maria Mainat, un succés que acaparava totes les portades. Ara, tot i que ja s'ha descobert el presumpte motiu pel qual l'alemanya va intentar matar al productor, encara hi ha altres elements que es desconeixen i que potser són pilars bàsics per a entendre el que està succeint aquests dies.

La parella ja convivia com a marit i muller, però no va ser fins al 18 d'abril del 2011 quan van decidir casar-se legalment a la notaria de Miguel d'Erm Arguelles a Horta, Barcelona. Allí van signar els capítols matrimonials abans de l'enllaç, un document que havien negociat i en el qual els dos estaven d'acord.

Les clàusules de l'acord

Segons ha informat 'El Confidencial', en aquests documents s'estableixen una sèrie de clàusules per si en algun moment es produís una indesitjada ruptura de l'enllaç.

Josep Maria Mainat es comprometia amb Angela Dobrowolski a donar-li una casa on viure valorada en el mercat per un milió d'euros i havia de ser diferent a la residència habitual, perquè aquesta se la quedava ell. L'alemanya podria gaudir d'aquesta casa durant el mateix nombre d'anys que hagués durat el matrimoni amb el productor, en aquest cas nou anys, i si tenien fills en comú, ella podria viure amb ells fins que complissin els 25.

Tots dos van acordar també una possible pensió econòmica. Atès que el català guanyava molts més diners que la seva esposa, van establir que si acabaven la seva relació, ell es comprometia a passar-li una pensió de 5.000 euros mensuals —5.700 euros amb l'IPC actualitzat— durant la mateixa quantitat d'anys que hagués durat el matrimoni.

En el cas d'haver tingut fills en comú, el productor acceptava que la guàrdia i la custòdia se la quedés Angela i, a més, li passaria cada mes uns altres 3.500 euros —4.024 amb l'IPC actualitzat— en concepte de pensió d'aliments fins que complissin, almenys, els 25 anys.

Per si això fos poc, Josep Maria Mainat també va acceptar encarregar-se al cent per cent de les despeses escolars, dels estudis dels menors i de les despeses extraordinàries que poguessin derivar de la seva criança i educació. Així mateix, el productor va establir una altra clàusula en la qual establia que si passats els anys arribava el divorci i per a llavors la seva fortuna havia disminuït en una determinada quantitat, els imports que havien acordat, també es veurien reduïts.

Condicions que tant Mainat com Angela van signar de manera voluntària i de mutu acord, després dels advertiments del notari sobre la implicació del seu compromís. No obstant això, ara el català està disposat a acudir als tribunals per a obtenir la guàrdia i custòdia dels seus fills i està a l'espera que s'aclareixi què va ser el que va succeir la matinada del 22 al 23 de juny, i si realment va ser un intent d'assassinat.

Angela Dobrowolski, d'altra banda, ha volgut demostrar la seva innocència a través d'un comunicat de premsa, on assegura que és fals que ella intentés matar al productor i que actualment hi ha dos procediments penals per violència de gènere oberts contra Mainat.