L'exblaugrana Dani Alves torna a entrar a la llista dels grans morosos d'Hisenda

El nombre de morosos d'enguany baixa fins als 4.318 amb un deute total de 15.300 milions d'euros

Agencia Tributaria
Imatge d'arxiu de l'Agència Tributària.   | Cedida

L’Agència Tributària ha fet pública aquest dijous, 28 de juny, la quarta llista de morosos, la del 2018, on s’inclouen un total de 4.318 deutors, un 5% menys respecte l’any anterior, que acumulen un deute de més de 15.300 milions d’euros —un lleuger descens del 0,4% sobre l'anterior—.

Es tracta d’una llista que inclou persones i empreses amb deutes o sancions tributàries de més d’un milió d’euros, pendents de pagament a 31 de desembre del 2017, i que no es troben ajornats ni suspesos per motiu legal, segons informa ‘TV3’.

Tercera vegada consecutiva que hi apareix Dani Alves

El que més ha destacat d’aquesta llista és la presència de certs personatges públics entre els deutors. Es tracta, per exemple, de Rodrigo Rato, Miguel Bosé o Dani Alves. En aquest sentit, cal recordar que per a l’expresident espanyol i per al cantant, aquesta és la primera vegada que hi apareixen, mentre que per al futbolista és la tercera vegada.

Així doncs, i segons informa el citat mitjà, en el cas de Rodrigo Rato, consta un deute que supera per poc el milió d’euros. L’expresident de Bankia ho ha justificat dient que des del juny del 2015 té embargats tots els seus béns i rendes per ordre d’un jutge i que, per tant, això «li impedeix acomplir un deute tributari que està reconegut als tribunals».

D’altra banda, el cantant Miguel Bosé acumula un deute d’1,86 milions d’euros, mentre que el del futbolista Dani Alves ascendeix a 2,6 milions. Cal destacar que Alves també va aparèixer a la llista negra de l’Agència Tributària el 2016 i el 2017, el que significa que fa tres anys consecutius que hi apareix.

El Club Bàsquet Girona i la UE Lleida enter els deutors

Tanmateix, val a dir que es mantenen a la llista l’expresident de Banesto, Mario Conde, amb 14,9 milions d’euros —cinc milions més que fa un any—; l’expresident del Reial Madrid, Lorenzo Sanz, amb un deute d’1,36 milions d’euros, així com el conegut advocat José Emilio Rodríguez Menéndez, el qual acumula un deute de 3,6 milions d’euros, el col·laborador de Telecinco Kiko Matamoros amb 1,01 milions d'euros de deute i Patricia Conde amb 1,86 milions.

La llista també inclou diverses societats esportives entre les quals es troben el Club Bàsquet Girona, amb un deute de 10 milions d'euros, o la Unió Esportiva Lleida, amb més d'11 milions.

Finalment, també trobem les companyies Unipost, amb 11,7 milions; Spanair, amb 7,1 milions; Fotoprix, amb 6,4 milions; Gas Gas Motos, amb1,3 milions, o l'Hospital General de Catalunya, amb 1,6 milions. 


Comentaris

envia el comentari