Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Billete de Lotería de Navidad del 14.320

La data de l'inici del confinament, el número més buscat de la Loteria de Nadal

Les administracions reben constants peticions

Com passa cada any, les dates més destacades dels últims mesos acostumen a ser les més buscades per al Sorteig Extraordinari de Nadal del 22 de desembre de la Lotería Nacional. I aquest any l'afortunat ha estat el 14.320.

El número s'ha convertit ràpidament en el més sol·licitat i s'ha esgotat en els primers quinze dies des que va començar la venda a les administracions de tot Espanya. El més curiós és el que té d'especial, i és que coincideix amb la data en què es va decretar el primer Estat d'Alarma a Espanya per la pandèmia i que ens va tenir confinats gairebé 100 dies, el 14 de març de 2020. Els loters estan sorpresos per la qual cosa s'està buscant aquest número.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Així ho ha confirmat el vicepresident de la Plataforma Independent d'Administracions de Loteria (PIDAL) i responsable de l'administració de Lotería del Rosario de Saragossa, Alejandro Aznar. Explica com cada dia rep diversos correus electrònics i dues o tres trucades interessant-se per aquest número. Aznar explicava a 'Europa Press' que la gent «es llança a buscar aquesta data». En la seva pròpia administració van rebre 100 dècims i es van esgotar els primers dies. Ara ja ho han fet els 1.720 a tot Espanya, així que «si toca serà un premi molt repartit», explica.

Important caiguda de les vendes

El propietari de l'administració aragonesa ha confirmat, però, que esperen que aquest any el sorteig no sigui com en anys anteriors. Les vendes han caigut i creuen que almenys un 30 per cent a causa de les restriccions provocades per la pandèmia de coronavirus. A tot Espanya el descens se situa entre el 30 i el 40 per cent i està provocant una baixada de 1.200 milions d'euros de beneficis per a l'Estat.

Creu, per exemple, que ha afectat que no hi hagi hagut festes als pobles. «Són moments de gran consum de loteria», afirma. També es nota la falta d'activitat esportiva, ja que els clubs no han adquirit participacions. L'hostaleria és un altre punt de venda fix que s'ha vist afectat. «Tota aquesta loteria es ven abans del mes de novembre i és impossible recuperar aquestes vendes abans del sorteig de Nadal», lamenta. Ara bé, sí que s'ha detectat un important augment en la venda per Internet. Per exemple, en la seva administració, si en anys anteriors el creixement era d'un 4 o un 5 per cent o fins i tot un 10 per cent, aquest any, ha arribat al 250 per cent i això que no ha arribat en les dates més fortes.

Tot i això, no creu que sigui suficient per compensar la baixada que és perdre els clients que abans comentava com les penyes. Posa com a exemple a una sola entitat que l'any passat va jugar 68.000 euros. «Però a internet ningú compra aquesta xifra», i comenta que les quanties mitjanes oscil·len entre els 20 i els 80 euros.

Espera que la gent es torni a animar comprar loteria

Ha volgut recordar que per a moltes administracions el sorteig de Nadal representa entre el 80 i el 90 per cent de la seva facturació. Si és un any «fluix», és obvi que es produirà una pèrdua de llocs de treball en un sector que dona feina a 12.000 persones en el conjunt d'Espanya.

Alejandro Aznar té esperances en el final de la campanya. Creu que pot tenir el seu efecte l'emissió de l'anunci del sorteig extraordinari de Nadal i encara espera un últim estirada en compres per part de les empreses i particulars. Per això ha volgut llançar un missatge animant a comprar: «Som conscients que tenir-nos un producte d'oci, que genera il·lusió i esperança i cal seguir sent optimistes i oferir la nostra bona cara i ganes de compartir perquè el 22 de desembre sempre hi ha bones notícies».