David Bonvehí, al capdavant del PDeCat

S'ha celebrat la votació final per escollir la presidència del partit un dia després de la renúncia de Marta Pascal per no tenir «la confiança de Puigdemont»

Aquest diumenge al matí s'ha celebrat la votació a l'Assemblea del PDeCat al Palau de Congressos de Catalunya. Finalment, i tal com estava previst, el nou equip de govern del partit polític català estarà format David Bonvehí al capdavant com al president del PDeCat, juntament amb Míriam Nogueras com a vicepresidenta.

David Bonvehí era la mà dreta de Marta Pascal, dirigent que durant la tarda d'ahir dissabte va prendre la decisió de renunciar a la direcció del partit, en gran part per no rebre el suport de Carles Puigdemont: «Entenc la política com a servei i sóc coordinadora general d'un partit que volem gran, on tothom sumi, on no sobri ningú, però és evident que no pot ser que la coordinadora no tingui la confiança del president Puigdemont, jo no la tinc».

Bonvehí al capdavant del PDeCat

A Bonvehí i Nogueras els seguiran fins a una vintena més de  membres que conformaran la nova direcció del PDeCat, entre els quals es troben noms que fins ara havien integrat la direcció de Marta Pascal, com el del diputat al Congrés Ferran Bel, Maria Senserrich, Marc Castells o Xavier Fonollsoa, i també Lourdes Ciuró, diputada al Congrés, i Lluís Guinó, de l'equip de Pascal però proper a Puigdemont.

També els donen suport Montserrat Candini, Marc Solsona i Lluís Font, i Meritxell Ruiz —aquests dos últims havien apuntat que deixarien els càrrecs de direcció. La llista que finalment està integrada per 30 membres, compta amb Carles Agustí i el diputat al Congrés Antoni Postius.

Per règim d'incompatibilitat, l'executiva ha deixat  fora als consellers Miquel Buch i Damià Calvet, a causa de la llei que impedeix compatibilitzar càrrecs públics amb orgànics. Tampoc entra finalment Albert Batet, alcalde de Valls.

Rumb cap a La Crida de Puigdemont

Després d'haver escollit per votació la presidència del PDeCat, ara tota la direcció del partit haurà de fer front a un nou repte, la Crida Nacional per la República, el nou moviment impulsat per Carles Puigdemont  que ja ha superat els 40.000 adherits. La Crida proposa «desplegar una estratègia destinada a convertir Catalunya en un Estat independent, en forma de república, nacionalment lliure».

En aquest sentit, es vol agrupar a totes «aquelles  persones que comparteixin l'objectiu de proclamar la República Catalana mitjançant mètodes exclusivament pacífics i democràtics». De fet, els més crítics pensen a liquidar per complet el partit per centrar tots els esforços dels militants del PDeCat en La Crida de Puigdemont.