Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una ciutadana se sotmet a una prova PCR al Centre Cívic Cal Balsach de Sabadell

David, l'espanyol indignat que ha revelat la veritat de les proves PCR

L'home explica què ha viscut en contagiar-se de Covid-19
Una ciutadana se sotmet a una prova PCR al Centre Cívic Cal Balsach de Sabadell
L'home explica què ha viscut en contagiar-se de la Covid-19 | Catalunya Diari

David Nicolás Yúfera és un més dels gairebé 1,7 milions d'espanyols que ha patit Covid-19 des del passat mes de març i un dels que va haver de ser ingressat després que el seu estat empitjorés. Després de rebre l'alta i tornar a casa, denuncia a 'Burgos Connecta' que el seu metge li va fer seguiment i el va instar a fer-se una nova prova PCR per confirmar que estava lliure de virus, però la seva sorpresa va arribar quan la noia que li va fer la prova li va confessar que, seguint el protocol, la seva prova no es portaria a analitzar.

Tot va començar el passat 8 de novembre quan David, que viu a Burgos, va notar un mal de cap i li va pujar unes dècimes la febre. «Treballo de nit al servei de recollida d'escombraries i des que va començar tot això em canvio al garatge de casa, no tinc contacte amb ningú al vestidor», explica. Tot i això, la seva dona i el seu fill també van patir la malaltia, encara que de forma més lleu que ell.

David explica que la nit que van començar els símptomes la va passar «bé», però quan va sortir de la feina, a les sis del matí, «li va donar per pensar que estava contagiat i que podia contagiar algú», així que va anar al metge, li van fer un test d'antígens i va donar positiu. Els set dies següents els va passar a casa amb febre molt alta, i després va començar a tenir problemes per respirar i van haver d'ingressar a l'hospital, on va estar una setmana més. La seva dona, que també es va contagiar, encara que desconeixen qui va ser el primer, també va haver d'estar ingressada, però només en observació.

Després d'una setmana a l'hospital, amb la seva condició clínica mostrant ja signes de millora, David va rebre l'alta i el seu metge d'Atenció Primària li va fer seguiment per veure com evolucionava des de casa. «M'ha afectat una mica els pulmons, ja porto 10 dies a casa després de sortir de l'hospital, no sé encara quines seqüeles tinc ni les que em quedaran», explica al citat mitjà.

Tant la seva dona com el seu fill es van recuperar de la malaltia i van poder reincorporar-se a la seva vida quotidiana després d'una segona prova amb resultat negatiu, de manera que David va demanar al seu metge que li fessin una altra PCR: «Tinc a la meva mare, que és més gran, i he de cuidar-la. El metge de capçalera em va dir que sí, que ell tenia previst repetir-me la prova i em va enviar el dijous 3 de desembre perquè em fessin una nova PCR», explica David.

«S'estan fent proves PCR que no s'envien a analitzar»

La seva sorpresa va arribar quan, deu dies després, va poder sortir de casa per desplaçar-se fins on havien de fer-li la prova. La noia que el va atendre li va preguntar el motiu i ell va respondre que era malalt de Covid. La noia li va respondre que li faria la prova, però que l'enviarien als laboratoris perquè el protocol indica que passats deu dies després d'haver patit la malaltia ja no cal.

David li va explicar que el seu metge li havia preparat un volant per fer-se una altra prova, però la noia va insistir que, tot i que li havia realitzat la prova, no l'enviarien a analitzar. «Em vaig posar una mica més nerviós, li vaig preguntar que si això li semblava bé i que si volia em podia treure la mascareta i començar a tossir i escopir per allà», explica David.

«Resulta que s'estan fent proves PCR que no s'estan enviant a analitzar», conclou. David, lluny de conformar-se amb el que estava passant, va decidir tornar a veure el seu metge, qui li va canviar el volant per afegir que era «cuidador de persona vulnerable», és a dir, la seva mare. Gràcies a això, David sap que la seva mostra s'està analitzant, però segueix sense entendre un protocol que, per a ell, no té sentit.

«Si el teu metge de capçalera es preocupa per fer-te una segona prova, però resulta que encara que te la facin no s'analitza, per què la fan? Quin sentit té?», es pregunta. David segueix a casa esperant un resultat negatiu que li permeti sortir tranquil al carrer, sabent que no contagiarà ningú, perquè coneix casos de persones que van rebre l'alta i que, després de realitzar-se una prova pel seu compte, encara tenien càrrega vírica en el seu organisme.