Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
David Oliete

El català David Oliete guanya un dels premis IPA, els 'Oscar' de la fotografia

Ha estat guardonat per una sèrie d'imatges de la Colla Vella dels Xiquets de Valls al Concurs de Castells

David Oliete
Una de les imatges de la sèrie guanyadora del fotògraf tarragoní. | David Oliete

Per enèsima vegada, el fotògraf tarragoní David Oliete ha obtingut un nou premi internacional per una sèrie d'imatges de la seva autoria. En aquesta ocasió ha estat en els premis International Photography Awards (IPA), que  alguns mitjans especialitzats han equiparat als premis Oscar del món de la fotografia.

David Oliete s'endú el premi amb la sèrie 'A human tower victory'

Oliete s'ha endut el primer premi de la categoria d'esdeveniment competitiu, en disciplina professional, gràcies a la seva sèrie d'imatges 'A human tower victory', que protagonitza la Colla Vella dels Xiquets de Valls durant la celebració del Concurs de Castells 2018 a la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona  —un certamen casteller que, cal recordar-ho, els de la camisa rosada van guanyar.

El setè premi d'enguany per a Oliete

La consecució del premi IPA suposa un guardó molt sonat, que és el setè d'aquest 2019 per al tarragoní David Oliete. Ja es va endur fa dos premis als Tokyo International Foto Awards; i el seu documental 'Les primeres mans' va formar part de la selecció oficial del Festival Internacional de Cine de Lanzarote, a més de ser premiat al Moscow International Foto Awards.

Només enguany, fotografies de David Oliete també han rebut premis a França, amb una menció honorífica al PX3 Prix de la Photographie de París, i un altre als Estats Units, en els All About Photo Awards que s'atorguen al país nord-americà. El primer premi als International Photography Awards (IPA) és un pas més en la carrera fotogràfica del tarragoní, que el 2013 ja havia obtingut una menció especial i un tercer premi en aquests guardons.