L'Ajuntament de Salou no rebutja la sentència del Procés. Així s'ha decidit en el ple urgent i extraordinari que s'ha celebrat aquest divendres, 18 d'octubre. Un plenari descafeïnat que no ha comptat amb la presència dels regidors d'ERC, que han decidit secundar la vaga tot i haver convocat la sessió el dia abans. L'alcalde, Pere Granados, i el regidor Jesús Barragán, també han estat absents perquè es troben en dos fòrums turístics a Benidorm, segons han informat des del seu gabinet. La sessió tampoc ha aixecat molta expectació entre la ciutadania, tot i la presència excepcional d'agents de la Policia. Tot just una vintena de persones, algunes d'elles amb simbologia espanyola, han presenciat el debat.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
Divisió de vot entre els regidors del grup de Sumem per Salou-Junts
El grup municipal de Sumem per Salou-Junts ha donat llibertat de vot als seus regidors en un tema sensible com aquest. Els dos representants del PDeCAT, Marc Montagut i Héctor Maiquez, que signaven la moció amb els republicans, s'han quedat sols en la defensa del text. Els companys de grup Julia Gómez i Xavier Montalà s'han abstingut, mentre que Pedro Madrona ha votat en contra. Igualment, els grups municipals del PSC, Cs i el PP han votat en contra de la moció de rebuig a la sentència.
La incompareixença dels quatre regidors d'ERC ha sorprès la resta de grups, que han acusat els republicans de manca de respecte per l'Ajuntament. En aquest sentit, Marc Montagut, que ha actuat d'alcalde accidental, ha defensat que «hem decidit mantenir la celebració del plenari per respecte a la institució, ja que ahir teníem clar que hi havia vaga i que faríem el plenari». A més, ha agraït que Cs, PSC i PP hagin permès el debat votant a favor de la urgència de la sessió.
Marc Montagut: «Una sentència amb 100 anys de presó és un disbarat»
«En cap cas hem dit que l'Estat espanyol sigui un estat feixista. El PDeCAT entén que aquesta sentència, amb 100 anys de presó, és un disbarat», ha defensat Montagut. Així mateix, l'alcalde accidental ha condemnat «qualsevol tipus de violència de forma rotunda».
Montagut ha defensat la moció, tot manifestant «el nostre rebuig frontal a una condemna injusta per un delicte, el de sedició, que no és real. L'1 d'Octubre va ser l'exercici més gran de democràcia que ha vist Europa en les últimes dècades». A banda de rebutjar la sentència del Tribunal Suprem, la proposta pretenia reclamar la llibertat de «tots els presos i preses polítiques», mostrar el compromís amb l'autodeterminació i reafirmar «el caràcter pacífic i no violent el moviment independentista», entre altres acords.
David González (PSC): «És hora d'obrir una nova etapa presidida pel respecte a la legalitat i a les institucions i pel foment del diàleg»
El portaveu del PSC de Salou, David González, ha expressat que «totes les sentències són opinables, però s'han de respectar» i ha demanat que «és hora d'obrir una nova etapa presidida pel respecte a la legalitat i a les institucions i pel foment del diàleg». Així mateix, el líder dels socialistes salouencs ha fet una crida «a la calma, la serenor i el seny per acabar amb les lamentables imatges que s'estan produint a moltes localitats de casa nostra».
Per la seva banda, el portaveu de Cs, Pere Lluís Huguet, ha fet una ferma condemna dels aldarulls dels últims dies arran de la sentència i ha defensat la separació de poders. També ha apuntat que «no existeix el dret a decidir, hi ha el deure a complir les lleis que hem aprovat democràticament». El portaveu del PP, Mario Garcia, també ha aprofitat el debat per condemnar la manifestació d'aquest dilluns a les portes de la caserna de la Guàrdia Civil de Salou, que ha considerat «inadmissible». «La Guàrdia Civil de Salou no està sola. Compta amb el suport de la gran majoria dels salouencs», ha dit.