Débora, la jove sergent de 33 anys morta en unes maniobres de l'Exèrcit espanyol

El Ministeri de Defensa ha traslladat tot el seu afecte als familiars i amics de la militar

Commoció per la mort d'una jove militar espanyola de 33 anys durant unes maniobres al municipi de Santa Pola, a la província d'Alacant. Segons ha informat el Ministeri de Defensa a través de les seves xarxes socials, el tràgic succés ha tingut lloc aquest divendres, 14 de maig, a última hora de la tarda, durant un exercici pràctic.

Mor una sergent de l'Exèrcit a Alacant

La víctima mortal és la sergent d'artilleria Débora Grau Serra. Pel que sembla, va patir l'accident després que un obús d'artilleria enganxés un camió tractor. Immediatament, va ser traslladada a l'Hospital General d'Alacant per rebre atenció mèdica urgent. Desgraciadament, al voltant de les 20.30 hores, finalment va perdre la vida per la gravetat de les ferides sofertes.

El ministeri de Defensa ha detallat que tota la seva unitat es trobava participant en un desplegament a la localitat alacantina, i ha aprofitat per traslladar tot el condol als familiars i amics. «Tot el nostre suport en aquests durs moments a la seva família i companys del regiment. Ha donat la seva vida per Espanya», ha destacat l'Exèrcit de Terra. Després de conèixer-se la fatídica notícia, les xarxes socials s'han omplert de missatges de suport a la família, i també d'agraïment a la sergent per la seva tasca i dedicació.

  • Descansi en pau, i que Santa Bàrbara vetlli pels teus éssers estimats.
  • El meu més sentit condol als familiars, amics i companys de treball. La mort no és el final.
  • Que en pau descansi i que Déu aculli la seva ànima. Va lliurar la seva vida en servei a Espanya. Déu la té, Espanya la guarda.

Destaca especialment la reacció de la Unitat Militar d'Emergències (UME), que a través de les seves xarxes socials s'ha unit al dolor de l'Exèrcit per la mort de la sergent. «Ens unim al dolor de tots els companys de les FAS i al vostre per la mort de la sergent Grau. Amb especial record als seus familiars i amics, els nostres sentiments i suport. DEP», ha escrit la UME.

Defensa participa en els actes del Dia de Sant Isidre a Madrid

Val la pena destacar que avui dissabte, 15 de maig, se celebra a Madrid la festivitat de Sant Isidre. La ministra de Defensa, Margarita Robles, presidirà els actes de l'Hissat de Bandera, al costat del cap de l'Estat Major de Defensa, Teodoro López Calderón, i de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. Un acte que tindrà lloc, com és habitual, als Jardins del Descobriment de la plaça de Colón de la capital espanyola.

Amb aquest acte, segons ha destacat el Ministeri de Defensa, els homes i dones de les Forces Armades volen «retre homenatge i expressar el seu més profund reconeixement a la ciutat de Madrid». A més, assegura el ministeri, també pretén «tornar-los tot l'afecte rebut durant les actuacions en suport de la ciutadania madrilenya en la pandèmia i en la tempesta Filomena». Aquest cop, l'esmentat hissat de bandera anirà a càrrec de la Guàrdia Civil, i també comptarà, segons Europa Press, amb la presència de la directora general de la institució, María Gámez, i el director adjunt operatiu, el general Pablo Salas.

La Companyia Mixta d'Honors, amb un total de 176 efectius, estarà composta per quatre seccions, amb Comandament, Esquadra de Gastadors i de la Unitat de Música del Grup de Reserva i Seguretat número 1 de la Guàrdia Civil. Les seccions, de 27 membres cadascuna, pertanyen al Regiment 'Inmemorial del Rey' número 1 de l'Exèrcit de Terra, a l'Agrupació d'Infanteria de Marina de Madrid de l'Armada, a l'Esquadrilla d'Honors del Grup de Seguretat de l'Exèrcit de l'Aire i al Grup de Reserva i Seguretat número 1 de la Guàrdia Civil.


Comentaris

envia el comentari