IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Decathlon no construirà el parc esportiu a Sant Pere de Ribes

El projecte ocupava una superfície de 10 hectàrees i representava una inversió de 10 milions d'euros

Imatge d'un decathlon
Imatge d'un establiment de Decathlon | cedida

Decathlon no construirà el parc esportiu a Sant Pere de Ribes. Així ho ha confirmat l’alcaldessa de la localitat del Garraf, Abigaíl Garrido, qui ha assegurat que la decisió que ha pres la companyia francesa ve fonamentada com a conseqüència de «la situació d’incertesa a Catalunya», a més d’un «canvi en la línia de l’empresa».

D’aquesta manera, el projecte que havia d’acaparar una superfície d’unes 10 hectàrees ha quedat descartat. Aquest havia de comptar amb un conceptes d’establiment innovador, caracteritzat per unes instal·lacions de 8.000 metres quadrats, dels quals 4.000 metres quadrats s’havien de desenvolupar en una primera fase. Decathlon només utilitzarà els espais destinats a l’activitat comercial.

Una gran inversió perduda

El projecte de la companyia de distribució i venta de material esportiu comptava amb una inversió de deu milions d’euros. Per aquest motiu, Garrido s’ha mostrat notablement decebuda, reconeixent que havien treballat per dur-lo a terme. «Lamentem molt aquesta situació, hem dedicat cinc anys a un projecte que va venir de la mà de Decathlon. Hi vam lluitar moltíssim», admet.

A més, va recordar que, per tal d’obtenir els espais necessaris, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes va haver de requerir l’aprovació del Parlament. «Vam fer una gran feina per obtenir els metres quadrats», explica, reiterant que la decisió presa per l’empresa francesa afecta, de manera notable, els projectes i les inversions que contemplava d’administració.

Imatge del parc esportiu que Decathlon havia de construir a Sant Pere de Ribes
Imatge del parc esportiu que Decathlon havia de construir a Sant Pere de Ribes | Cedida

 

Crítiques de l’oposició

L’exalcalde del municipi barceloní, Lluís Giralt, ha qualificat la situació de «molt lamentable». L’actual regidor del PdeCAT-Via va recordar que, per tal de dur a terme el projecte, el Parlament va haver de fer «una exempció» per autoritzar l’ús de la superfície requerida, cosa que encara converteix la situació en més delicada, perquè ara «resulta que no es fa».

Per aquest motiu, va aprofitar per carregar amb duresa contra l’actual Ajuntament, recordant que, durant la campanya electoral que es va dur a terme al 2015, per conformar el nou executiu local, el partit de Garrido va assegurar que «el projecte no es feia per culpa del govern de CiU-Via i UM9», motiu pel que Giralt va exigir explicacions a l’actual alcaldessa.


Comentaris

envia el comentari