Fotografia d'un establiment de Decathlon

Enxampats: Troben obert un Decathlon a Catalunya tot i les restriccions

La Guàrdia Urbana de la ciutat va procedir al tancament de la botiga

Polèmica a Catalunya per una coneguda cadena comercial que s'ha saltat les restriccions vigents contra la pandèmia. Es tracta de la botiga que Decathlon té a la ciutat de Vic, concretament a la carretera de Manlleu de la capital osonenca. L'establiment estava obert al públic el passat divendres, 8 de gener, en el segon dia en què estaven en vigor les restriccions per la pandèmia.

Decathlon, obert a Vic malgrat superar els 400 metres quadrats d'establiment

Una d'aquestes prohibicions és la que al·ludeix els comerços de més de 400 metres quadrats, que tenen prohibida l'obertura fins el pròxim 17 de gener. El Decathlon de Vic sobrepassa aquestes dimensions, de manera que estava saltant-se l'obligatorietat de tancar. Així ho va denunciar el mateix divendres a les xarxes socials Vic Comerç, la Federació d'associacions de comerciants de la capital d'Osona:

La Guàrdia Urbana de Vic va acabar actuant cap a dos quarts de vuit del vespre de divendres, obligant el Decathlon de la ciutat a tancar les seves portes. Des del cos es va recordar als encarregats de l'establiment que l'obertura dels comerços d'aquestes dimensions està prohibida encara que la venda es faci reduint l'espai de l'establiment, tallant passadissos o atenent els clients només a l'entrada. La directriu és molt clara: és prohibida l'obertura dels recintes comercials que superin els 400 metres quadrats.

Els comerços, limitats amb les noves restriccions per la pandèmia

Els centres, recintes, galeries comercials i establiments de comerç al detall amb més de 400 metres quadrats hauran d'estar tancats fins al 17 de gener, encara que redueixin l'espai de venda. El Procicat ha fet l'aclariment després dels dubtes sorgits aquest dijous, quan entraven en vigor les noves restriccions. A finals d'octubre, el Govern va prohibir l'obertura de les botigues de més de 800 metres quadrats, a excepció que acotessin l'espai obert a aquesta superfície i respectessin l'aforament màxim del 30%. Aquest supòsit no s'aplica a les restriccions en vigor i, per tant, les botigues de més de 400 metres quadrats hauran de romandre tancades encara que redueixin la superfície comercial.

Els establiments amb una superfície igual o inferior a 400 metres quadrats podran obrir, amb un aforament del 30%, entre dilluns i divendres. El cap de setmana només podran obrir els establiments de serveis essencials, és a dir, alimentació, productes higiènics, serveis essencials, farmàcies, òptiques, concessionaris d'automòbils o perruqueries i centres d'estètica, entre altres.

El Procicat també considera justificats els desplaçaments per comprar productes essencials que no estiguin disponibles en el mateix municipi i recomana reduir el nombre de persones i el temps a l'interior dels establiments per evitar la propagació del virus. Per aquest mateix motiu, demana als comerços que reforcin la ventilació.