Indemnitzacions «milionàries» obliguen l'Ajuntament de Tarragona a tirar endavant el barri del PP10

ERC, contrària al projecte aprovat amb el PSC, reformularà el pla | 400 habitatges socials i l'aposta pel comerç de proximitat, els objectius

L'Ajuntament de Tarragona es veu «obligat» a tirar endavant el projecte d'un nou barri i espai comercial als terrenys del PP10 si vol evitar indemnitzacions «milionàries». El nou govern, format per ERC i ECP, va oposar-se frontalment al projecte, signat durant el mandat del PSC i el PP. «L'heretem i volem treure-li el màxim suc», ha dit el regidor d'Urbanisme, Xavi Puig. L'objectiu és encabir-hi 400 habitatges socials i apostar pel comerç de proximitat i de territori, punts que el consistori ja està tractant amb l'empresa propietària dels terrenys, Ten Brinke. 

ERC, «incapaç» de frenar el PP10 a causa d'indemnitzacions «milionàries»

ERC ha acceptat tirar endavant el projecte d'un nou barri i centre comercial al Pla Parcial 10 —ubicat al davant de les Gavarres—. El motiu, veure's «incapaç» de frenar el pla per les indemnitzacions «milionàries»  a les quals s'enfrontaria l'Ajuntament de Tarragona. Aquest projecte, que ha acabat substituint el pla fallit d'Ikea, es va signar el passat mes de març,  quan l'empresa holandesa Ten Brinke va comprar els terrenys per un valor d'uns 14,5 milions d'euros. 

ERC s'havia oposat completament a aquesta iniciativa. «Crèiem que no s'ajustava a les necessitats urbanístiques de la ciutat, però no tenim més remei que acceptar-lo, per responsabilitat», ha expressat Puig. Aquest divendres al matí s'han obert els sobres de les 14 empreses interessades en dur a terme la construcció del pla i les obres s'adjudicaran previsiblement l'any vinent. 

Habitatges socials i aposta pel comerç de proximitat

Atès que els plans d'ERC per aturar el PP10 no han estat fructífers, el govern ha manifestat que «l'heretem per treure-li el màxim suc possible». Així doncs, l'objectiu de l'equip de govern és encabir-hi més habitatges socials i l'aposta pel comerç de proximitat. Per a fer-ho, però, l'Ajuntament s'haurà de posar d'acord amb la propietària dels terrenys, Ten Brinke. «Ja hem mantingut algunes converses i la sintonia és bona i constructiva», ha dit Puig. 

La previsió del consistori és la construcció de 400 habitatges socials, aproximadament un 30% del total dels 1.200 previstos. Pel que fa al comerç, encara no s'ha detallat com s'apostarà per la proximitat en aquest nou barri, encara que Puig ha avançat la «bona entesa» entre consistori i propietaris dels terrenys per propulsar el comerç territorial. El calendari d'actuacions, però, encara està per determinar.