El canvi definitiu que s'aplicarà en tots els bars i restaurants de Barcelona

L'Ajuntament preveu eliminar els polèmics blocs a partir del primer trimestre de 2022

L'Ajuntament de Barcelona preveu eliminar els blocs de formigó grocs instal·lats a diferents punts de la ciutat per delimitar l'espai per a terrasses de bars i restaurants el primer trimestre del 2022, segons ha avançat 'La Vanguardia' i han confirmat a l'ACN fonts municipals.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Aquest element de l'anomenat urbanístic tàctic s'ha col·locat durant la pandèmia i ha estat objecte de controvèrsia entre el veïnat, tant per la seguretat -el desembre passat un motorista hi va perdre la vida en un xoc al carrer Balmes amb Gran Via- com, per l'estètica. Es preveu substituir-los per diferents models de separadors de terrasses de forma progressiva.

La fiscalia va investigar els blocs de formigó de Barcelona

Els blocs de formigó de Barcelona han causat molta polémica des de la seva instal·lació. Ja al setembre de l’any passat la Fiscalia de Seguretat Vial de Barcelona va investigar la col·locació de blocs de formigó en determinats carrers de la capital catalana per delimitar l'espai dels cotxes i els vianants, arran de la pandèmia de covid. Un advocat va denunciar la col·locació d'aquests bancs perquè podien suposar un risc per a ciclistes i motoristes i ara el ministeri públic n'estudiarà la legalitat. Els blocs es van situar a la calçada, on anteriorment hi havia cotxes aparcats, per tal d'ampliar l'espai per als vianants, que els solen utilitzar com a bancs per seure.
 

La denuncia va començar a les xarxes, on desenes de ciutadans barcelonins van manifestar el perill que signifiquen aquests blocs per persones amb mobilitat reduida i vehicles, inclosos els patins que recorren ara la majoria de carrers del nostre país. Molts barcelonins criticaven l’acció d’Ada Colau, i ara finalment aquests blocs s’eliminaran de cara al primer trimestre de 2022 i, mentre alguns celebren la victoria, uns altres reclamen que aquesta acció tingui lloc aquest any.


Comentaris

envia el comentari