Salut descarta eliminar el confinament municipal de caps de setmana abans del pont de la Puríssima

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha estat molt contundent amb l'anunci

Josep Maria Argimon, el secretari de Salut Pública, en roda de premsa
Josep Maria Argimon, el secretari de Salut Pública, en una imatge d'arxiu. | ACN

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha descartat aquest dijous la possibilitat d'eliminar el confinament de cap de setmana abans del pont de la Puríssima. Argimon ha defensat passar al segon tram de la desescalada —que preveu el confinament comarcal, i no municipal— el 7 de desembre, tal com estava establert, i no abans, per minimitzar els desplaçaments pel pont. «Hem de ser seriosos», ha reivindicat Argimon.

D'altra banda, ha explicat que hi haurà reunions aquest cap de setmana per perfilar com serà el Nadal a Catalunya. Sobre la taula es manté la proposta de reunions de fins a 10 persones, tot i la proposta de l'Estat de limitar-les a sis, i la possibilitat de flexibilitzar el toc de queda les nits de Nadal i Cap d'Any. També ha apostat per fer tests a la sortida i retorn dels usuaris de residències perquè puguin viure aquests dies en família. A més, ha reconegut que si es poguessin donar més ajuts no s'estaria fent una reobertura.

Argimon ha afirmat que «més perillós» que fer trobades de 10 persones és encadenar-ne diverses i amb diferents grups bombolla, cosa habitual durant el Nadal. Ha insistit que Catalunya manté la se va proposta i que s'acabarà de perfilar aquest cap de setmana. Sobre la taula també hi ha la possibilitat de flexibilitzar «una mica» el toc de queda les nits de Nadal i Cap d'Any, tot i que en línies generals ha afirmat que aquesta mesura continuarà vigent uns «dos o tres mesos» més.

 

Superar els trams del pla de desescalada de manera homogènia

El secretari de Salut Pública ha confiat també que tota Catalunya passi al mateix temps de tram i que, per tant, al Nadal hi hagi «mesures homogènies». Ha afegit que això podrà ser així si es mantenen les dades actuals, que indiquen que s'acabarà la setmana amb uns 7.000 casos de dilluns a dilluns. «És la dada que teníem abans de començar aquesta segona onada», ha dit. Ha reconegut però que les UCI es mantenen al voltant de 500 ingressats i «no baixa al mateix ritme que el número de casos».

Argimon ha apuntat que l'objectiu és mantenir la velocitat de propagació dues setmanes més a l'entorn del 0,80 i això permetria baixar a uns 600 casos diaris. «Això permetria un Nadal molt millor», ha manifestat. Al mateix temps que ha explicat que molts professionals li trameten que hi ha por que els Reis «no portin la tercera onada». En aquest sentit, ha augurat que l'RT pujarà ja que el Nadal és i serà una època de molta interacció però ha fixat que no pot pujar per sobre de 0,9 ja que sinó es tornarà a una situació «de risc». 


Comentaris

envia el comentari