Vila-seca no troba organitzadors per fer la Fira Tastvm aquest 2019

El concurs públic per organitzar la tercera edició de la mostra gastronòmica ha quedat desert i l'Ajuntament estudia recuperar-la pel 2020

El concurs públic per organitzar la tercera edició de la mostra gastronòmica de Vila-seca Tastvm ha quedat desert. Només una empresa, Viajes El Corte Inglés, es va presentar al concurs, però la seva proposta ha estat rebutjada per la Mesa de Contractació per no ajustar-se als criteris tècnics establerts.

  

Segons l'informe tècnic, l'única oferta presentada no complia una sèrie de requisits establerts a les bases de la concessió. El passat 3 de juliol, es va fer un requeriment a l'empresa per tal de donar consistència a la seva proposta, però un nou informe, en data de 25 de juliol, proposava desestimar l'oferta per manca de concreció. L'objectiu ara seria tornar a obrir un concurs públic per tal de recuperar el certamen l'any 2020.

L'empresa licitadora proposava organitzar la tercera edició del Tastvm el cap de setmana del 6 al 8 d'octubre, tot i que el plec de clàusules fixava que la mostra s'havia de celebrar al setembre. A més, segons l'informe, aquestes dates coincideixen amb altres esdeveniments de referència en l'àmbit estatal, com és la fira Gastronómica a Donosti, fet que minvaria la repercussió de la mostra vila-secana.

  

Tanmateix, el licitador  no concretava en la seva oferta cap de les actuacions musicals i les activitats familiars que estableixen les bases, com tampoc el nom dels ponents del món de la cuina i del vi que participarien en la fira. Entre altres aspectes, l'empresa proposava al xef vila-secà Eduard Xatruch com a padrí de l'esdeveniment, quan l'informe assegura que en aquelles dates estava confirmat en una altra fira gastronòmica.

Un pressupost de 333.000 euros per a dues edicions

El contracte per organitzar la Fira Tastvm  comptava amb un pressupost de 333.000 euros i una vigència de dos anys.  Cal recordar que els dos primers anys, l'organització de la mostra va anar a càrrec del Grup Gsr - Produccions de Gastronomia SL, amb seu a Barcelona. El balanç de les dues edicions celebrades fins al moment ha estat positiu, amb l'assistència d'unes 7.000 persones i la presència de cuiners i cellers de renom a Vila-seca.

Imatge d'arxiu de la cita gastronòmica Tastvm 2018 a Vila-seca. | Laia Solanellas

Ara, el consell rector del Patronat de Turisme haurà de ratificar tot el procés administratiu i aprovar l'informe per tal d'engegar un nou procés de contractació. Tot i això, aquest organisme encara no està constituït i no es preveu que es reuneixi fins al mes de setembre. En principi,  la intenció seria recuperar la tercera edició del Tastvm al 2020 i avançar-la uns mesos.

La Fira Tastvm va néixer l'any 2017 a iniciativa del Patronat de Turisme per tal d'apropar la gastronomia i els vins del territori a la ciutadania i alhora dinamitzar un espai recuperat recentment com són els jardins del Castell de Vila-seca. La primera edició va tenir lloc al mes de juliol, mentre que la segona es va celebrar al maig.