Un mes i mig després de la celebració de les eleccions municipals, que van servir per revalidar el mandat de Joaquim Nin a l'alcaldia d'Albinyana amb números encara més positius, s'ha fet oficial el nomenament de les regidories per al mandat, que durarà fins al 2023. La majoria absoluta aconseguida per Convivència, amb què Quim Nin va millorar el nombre de vots dels últims comicis, ha donat totes les regidories als cinc regidors, dos dels quals s'estrenen.
Dos regidors nous i una regidoria nova
L'alcalde d'Albinyana des de 1999 i vicepresident de la Diputació, Quim Nin, ha fet el nomenament de les regidories aquest passat dimecres, 10 de juliol. Nin es reserva les regidories d'Urbanisme, de la qual ja es feia càrrec, i Planificació Territorial i Gestió Interna. El primer tinent d'alcalde, Francisco Cohard, s'ocuparà d'Hisenda, Obres Públiques i Via Pública, que manté, i Serveis Municipals i Camins, Medi i Entorn Natural.
Marifé Merchán també renova el càrrec, en el seu cas com a segona tinent d'alcalde i com a responsable de Seguretat Ciutadana i Civisme, Cultura, Joventut, Relacions amb Entitats i Serveis Socials. Qui no renova el càrrec, sinó que s'estrena, és Christian Maya, i ho fa a les regidories d'Equipaments Municipals, Esport, Comerç i Turisme, Mobilitat, Promoció Econòmica i Ocupació.
Així ho fa, també, Vanesa Conejo, nova regidora de Participació Ciutadana i Comunicació, Promoció de la Salut, Polítiques d'Igualtat i Gènere i també responsable de la nova regidoria de Protecció Animal. Per últim, serà Rosa Ribas, regidora d'Ensenyament, Cultura, Normalització Lingüística i Municipals en la darrera legislatura, qui s'ocuparà d'Educació, Gent Gran, Contractació, Cicle Complet de l'Aigua, Residus i la nova regidoria d'Imatge de Poble.
L'èxit electoral de Convivència
Amb una imatge renovada, Quim Nin, batlle d'Albinyana des de fa dues dècades, presentava Convivència com una candidatura independent que definia com «un projecte polític nou al municipi, que supera la dinàmica clàssica de partits». Nin i els seus volien «allunyar-se de la radicalitat» i presentaven propostes interessants per al municipi com l'extensió de la fibra òptica, la instal·lació de càmeres de videovigilància en els accessos al poble o la construcció de diversos ponts i el cobriment de la pista de l'escola.
Positiva va ser la resposta popular, doncs Nin no només va confirmar que el seu mandat s'allargaria durant quatre anys més, sinó que ho va fer mantenint la majoria absoluta de sis regidors i assolint els 712 vots, gairebé 90 més que els comicis del 2015. En segon lloc, el PSC, perd un regidor, que dóna a Ciutadans, que entra per primer cop al consistori, mentre que ERC manté el seu regidor perdent vots.