El Portal de l'Àngel de Barcelona ple de gent fent compres durant la campanya de Nadal

Protecció Civil preveu canvis en el pla de Nadal si augmenten els casos pel pont

Delgado apunta que en aquest cas caldrà fer una «reflexió» des del punt de vista «racional»

El subdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha afirmat que si el Pont de la Puríssima es tradueix en un increment de casos, caldrà fer una «reflexió» sobre les mesures del Nadal. Aquesta haurà de ser entorn a si les mesures «estan adaptades al nivell de risc», ha dit a TV3. Segons ell, la situació és «molt límit» i per això cal fer una reflexió de manera «racional» i no emocional.

D'altra banda, ha afirmat que les imatges de cues al carrer per entrar a botigues demostra que es controlen els aforaments però ha dit que les concentracions als eixos comercials han de ser «objecte d'anàlisi» per l'obertura o no dels centres comercials, especialment els que estan a l'aire lliure, per a «esponjar» l'activitat. 

Delgado ha assegurat que la recomanació de cara al Nadal és «clara» i que va en la direcció de limitar les trobades a la bombolla de convivència. Ha afirmat que el màxim de 10 persones i dues bombolles és un màxim: «Qui pugui ha de fer menys, el missatge és clar per part de l'administració». 

Pel que fa als centres comercials, ha explicat que des de Protecció Civil fa mesos que analitzen «com poder donar garanties perquè reprenguin aquesta activitat». «El que hem vist aquests dies ha de ser objecte d'anàlisi per veure què hem de fer els propers dies per a l'adaptació de la mobilitat comercial», ha manifestat.

Dimarts d'aglomeracions a Barcelona

Aquestes llargues cues per entrar a les botigues s'han pogut veure a moltes ciutats de Catalunya durant aquest pont de desembre. De fet, ahir dimarts, dia de la Immaculada Concepció, es van produir aglomeracions als centre de Barcelona. Unes imatges que es repeteixen després d'un dilluns de pont de la Puríssima ple de gent que anava a comprar i que volien gaudir dels primers festius de botigues obertes després que s'hagi iniciat la campanya de Nadal.

Molta de la gent que omplia els carrers de Barcelona era de fora i volien aprofitar que durant el dimarts festiu no hi havia confinament municipial, ja que no queia en cap de setmana que és quan sí que n'hi ha.

Tot i les riuada de gent que s'han observat, aquestes duien les mascaretes per protegir-se malgrat que ha estat impossible garantir la distància de seguretat als carrers barcelonins a causa de les aglomeracions. No obstant això, s'ha respectat el límit d'aforament a l'interior de les botigues motiu pel qual la gent ha hagut de fer cua a les entrades per poder accedir-hi posteriorment. Hi hagut establiments de la plaça Catalunya quehan tingut fins a gairebé 2 hores d'espera durant aquest pont de la Puríssima.