L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb mascareta mirant a l'esquerra molt seriosa

Colau insta el Govern a «anunciar reforços a la Salut Pública»

Segons ha dit Colau a TV3, la gent «està molt al límit i patint una greu crisi» i s'estan anunciant restriccions «molt fortes»

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat aquest dilluns amb relació a les darreres mesures del Govern que «alhora que s'anuncien restriccions s'han d'anunciar reforços a la sanitat pública». Segons ha dit Colau a TV3, la gent «està molt al límit i patint una greu crisi» i s'estan anunciant restriccions «molt fortes» en un context en què calen «ja» reforços en l'àmbit social i sanitari. En concret, ha afirmat, li preocupa molt la situació a l'atenció primària.

Segons Colau, les centraletes estan «saturades» i manquen professionals. Davant d'això, ha explicat que l'Ajuntament de Barcelona treballa en un llistat que permetria posar 70 espais de la ciutat a disposició dels CAP per «descongestionar-los» i que hi facin PCR.

Segons ha dit, són espais que poden ser tant equipaments municipals com espais públics a l'aire lliure per posar-hi carpes temporals perquè els ambulatoris facin un circuit separat per a pacients covid. Colau també ha indicat que la Generalitat, més enllà d'anunciar recursos, hauria de plantejar-se «què fer amb la sanitat privada». «La majoria de casos greus de la covid els està assumint la sanitat pública», ha assegurat, indicant que abans de desprogramar operacions no covid caldria que la privada assumís més pacients.

Sobre l'aplicació del toc de queda, l'alcaldessa s'ha limitat a dir que la situació de contagis és «prou complicada» i que l'augment ha de portar a actuar, tot i admetre que «a ningú li agrada el toc de queda». Amb tot, sí que ha comentat la relació del Govern amb l'Estat i ha celebrat que es vegi «col·laboració» entre les dues parts per acordar un marc estable durant la pandèmia.

La reforma del delicte de sedició, «més a prop que mai»

Paral·lelament, Colau creu que la reforma del Codi Penal pels delictes de sedició i rebel·lió està «més a prop que mai» i que es podrà fer en els pròxims mesos. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Colau considera que s'ha de ser «pràctic» i fer les dues coses: l'indult però també una reforma del Codi Penal «perquè no torni a passar». I és que, segons Colau, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha assumit l'anomenada via Asens. Pel que fa a la cúpula judicial, creu que no hi haurà decisions «més ponderades» fins que no hi hagi una renovació de la «cúpula polititzada». Tot i això, diu que l'absolució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, hauria de tenir conseqüències.