URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Demanen posposar l'inici de curs a Espanya: «No haurien d'obrir, és preocupant»

Cánovas ha indicat que «lògicament» la decisió correspon a la Conselleria d'Educació, però «també és molt determinant el que pensi Salut Pública»

Infermera tractant a un pacient amb coronavirus intubat
Segons el regidor, des de l'Administració local s'ha fet «un esforç important» per preparar la tornada a les aules | CatalunyaDiari

L'alcalde de Totana, Juan José Cánovas, ha advocat per retardar l'inici de el curs escolar al municipi davant la «molt preocupant» situació epidemiològica que registra i el «col·lapse» dels dos centres de salut, tots dos a nivell vermell per l'alt índex de contagis.

«La situació des que va finalitzar el confinament va agreujant-se amb xifres molt preocupants», ha dit Cánovas en un vídeo emès pel consistori a través de les seves xarxes socials. Segons el batlle, des de l'Administració local s'ha fet «un esforç important» per preparar la tornada a les aules, encara que la seva opinió és que «les escoles no haurien de obrir-se de la forma que està plantejada dilluns que ve», 14 de setembre.

Així, des de l'Ajuntament «volem fer-nos ressò del que pensa la majoria dels pares i les mares sobre l'obertura dels col·legis en les circumstàncies que es tenen planificades», ha recalcat. Cánovas ha indicat que «lògicament» la decisió correspon a la Conselleria d'Educació, però «també és molt determinant el que pensi Salut Pública» respecte a un municipi que registra unes xifres com les de Totana, amb 800 persones en aïllament per haver donat positiu en les proves o haver estat en contacte amb algun afectat.

«Això és una responsabilitat de tots, individual i compartida»

«No és una qüestió de forces de seguretat, això és una responsabilitat de tots, individual i compartida», ha apuntat, després d'insistir que «si els veïns no tenim clar que estem davant d'una situació d'emergència no anem enlloc». Ha explicat que al municipi hi ha dos espais on les famílies amb casos positius poden passar el període d'aïllament, tots dos gestionats per l'Ajuntament, i que també s'estan buscant voluntaris per ajudar en les tasques de rastreig.

Per això, han demanat la col·laboració d'una ONG que treballa a Totana i dels funcionaris que vulguin, després de sotmetre's a un curs formatiu, per donar suport a aquest treball de seguiment per «frenar aquesta pandèmia que és molt preocupant», enfront de la qual ha demanat «molta responsabilitat».


Comentaris

envia el comentari