Denuncien un guàrdia urbà per vendre cotxes utilitzats a Molins de Rei

El sergent de Molins de Rei utilitzava presumptament el portal de la DGT per tenir informació privilegiada dels automòbils que revenia

El cas es troba ara en mans de la Guàrdia Civil, que l'investiga | Cedida

 

La Guàrdia Civil ha iniciat una investigació a Molins de Rei contra el sergent de la Guàrdia Urbana Jordi M, per, presumptament, vendre cotxes de segona mà a Wallapop. L’agent, que actualment es troba de baixa, utilitza suposadament el portal de la Direcció General de Tràfic (DGT) per obtenir informació privilegiada dels vehicles.

Segons la denúncia presentada a l’Institut Armat, la qual ha fet pública ‘Crònica Global’, s’ha senyalat al cap policial de la Guàrdia Urbana del municipi de Molins de Rei per exercir «una suposada activitat econòmica mentre es torbava de baixa». Sembla que l’acusat utilitzava la base de dades denominada SIP, Servei d’Informació Policial, per obtenir la situació administrativa dels vehicles que posteriorment comprava i revenia a plataformes en línia com Wallapop, segons la denúncia presentada.

Diverses denúncies en curs

Un portaveu de l’Ajuntament de Molins de Rei, Joan Ramon Casals del PDeCAT, ha confirmat que l’agent està de baixa per incapacitat temporal atribuïda a una «malaltia greu». Aquesta nova denúncia se suma, segons Casals, a unes altres tres, dues de les quals ja s’ha arxivat i una tercera que està en el mateix procés.

La Guàrdia Urbana de Molins de Rei
Des de l'Ajuntament denuncien un enfrontament personal entre diversos agents del cos policial | CEDIDA

 

Aquestes querelles es van presentar en un «enfrontament personal» entres diversos agents. Un tema aliè a l’Ajuntament i que aquest gestiona amb diligència, com obliga la llei, segons Casals. Aquesta pugna, segons el representant, cal emmarcar-la en el «procés d’eleccions sindicals, que se celebrarà el pròxim any». Aquest esdeveniment hauria revifat certes discussions personals entre determinats agents i el sergent en qüestió.

Refusen que es tracti d’una discussió personal

Tot i que des de l’ajuntament apunten que es podria tractar d’una conseqüència per discussions anteriors entre diversos agents del cos, des de la Guàrdia Urbana, Antonio Sanz, secretari de la secció sindical del Centre Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), desmenteix els fets. Sanz refusa aquesta versió i assegura que la seva agrupació «s’ha limitat a fer coneixedora a la Guàrdia Civil d’uns fets presumptament delictius».

Des del CSIF, asseguren que el govern municipal no va donar resposta a la denúncia i per això es va presentar a la Guàrdia Civil. Finalment, Sanz aclaria que Jordi M. Ha utilitzat, presumptament, «una base de dades privada amb fins lucratius i ho ha fet amb el nom d’altres agents i amb pretextes per no deixar rastre».


Comentaris

envia el comentari