Diversos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de nit aturant un 'botellón' a la ciutat

650 denunciats a Catalunya per saltar-se el toc de queda durant la Setmana Santa

La policia catalana també ha aixecat 166 actes per desplaçaments on no es respectava la bombolla de convivència

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un total de 650 persones en dos dies —Dijous i Divendres Sant— per saltar-se el toc de queda nocturn a les 22.00 hores sense justificació. En concret, 233 de les denúncies van ser el dia 1 d'abril i les 417 restants el 2 d'abril. En paral·lel, la policia catalana també ha aixecat 166 actes per desplaçaments diürns on no es respectava la bombolla de convivència (76 el dia 1 d'abril i 90 el 2).

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, igualment ha revelat que s'han posat una cinquantena de sancions a bars i restaurants en dos dies, bàsicament per incomplir les restriccions d'aforament. «Es tracta d'un nivell baix d'infraccions, la proporció d'infractors és petita», ha afirmat Sàmper als micròfons de RAC1.

Desallotgen una festa d'aniversari en un bar de Sant Feliu de Llobregat

«33 d'aquestes sancions han estat posades per Mossos i 17 per policies locals», ha precisat el conseller d'Interior, que sí ha mostrat més preocupació per l'augment disparat de la mobilitat aquesta Setmana Santa. «Estem a nivells de mobilitat prepandèmia i només un 6,2% inferior a la Setmana Santa del 2019», ha reconegut Sàmper, que ha recordat a la ciutadania que «tornar al confinament comarcal és una opció».

Una de les festes desallotjades pels Mossos ahir divendres a la tarda va ser en un bar de Sant Feliu de Llobregat. Es tractava d'una festa d'aniversari on no es respectava ni l'horari de tancament del local, ni les distàncies de seguretat ni els assistents duien mascareta. Es van denunciar 33 persones.

Els Mossos detenen a Barcelona tres multireincidents per robatoris violents a Nou Barris i al metro

En un altre ordre de coses, agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris i de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) van detenir dilluns dos homes de 19 i 22 anys i l’endemà un altre home de 20. Tots tres estan investigats com a presumptes autors de delictes de robatori amb violència i intimidació i delictes de lesions. Els investigadors els relacionen amb quatre robatoris violents i tenen 20 antecedents policials. Els darrers fets va passar el passat 27 de març. Un noi va ser agredit de manera molt violenta per part d’un grup de joves al Passeig Verdum. Pocs minuts més tard, un altre jove va ser assaltat per l’esquena per part d’un grup de joves, que li van clavar fins a quatre ganivetades a l’esquena per robar-li el telèfon mòbil.

Els detinguts acumulen una vintena d’antecedents relacionats amb robatoris violents en el darrer any i mig i utilitzaven un immoble ocupat recentment per refugiar-se i evitar l’acció policial després de cometre els robatoris. Els Mossos han recuperat l'immoble i l'han retornat al seu propietari. Les detencions s’emmarquen en el Pla d’Acció Tremall de lluita contra la delinqüència que actua a la ciutat.