Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Colom mort.

Denuncien els ajuntaments de Tarragona i Reus per «maltractament de coloms»

L'ONG Nova Eucària considera que es vulnera la llei amb la «captura i posterior extermini»

 L'ONG Nova Eucària ha denunciat davant la fiscalia els ajuntaments de Tarragona i Reus per «maltractament animal contra els coloms, pel seu sistema de captura i posterior extermini, amb l'agreujant de crueltat», segons ha assenyalat l'entitat en un comunicat.

L'organització animalista demana «responsabilitats als càrrecs electes, polítics i tècnics» dels consistoris així com «a les empreses que efectuen la captura i eliminació dels coloms». Per l'ONG hi ha un «delicte penal, repetit amb impunitat i normalitzat des de les institucions». L'entitat assenyala que els coloms «són aus silvestres i cap ajuntament està autoritzat per catalogar-los de plaga», sinó que és competència de la Generalitat.

Tant l'Ajuntament de Reus com el de Tarragona han reaccionat a la denúncia explicant que s'actua «en tot moment d'acord amb la llei» i que «totes les accions que desenvolupem estan contemplades en el marc normatiu vigent».

L'Ajuntament de Reus va posar en marxa el pinso esterilitzant

Aquesta no és la primera vegada que l'ONG Nova Eucària interposa una denúncia d'aquest tipus a les comarques tarragonines. De fet, l'any 2018 l'Ajuntament de Reus ja va ser denunciat per l'organització animalista pels mateixos motius i és que consideren que els mètodes que s'utilitzen són de «captura i extermini».

Mesos després d'aquesta denúncia, el consistori reusenc va anunciar que posava en marxa un nou mètode per reduir la població de coloms que consistia en repartir en els punts més crítics de població de coloms uns dispensadors de pinso esterilitzant, una mesura que es va haver de posar en pausa durant els mesos d'estat d'alarma però que segons ha explicat el consistori ara ja s'ha reprès.

A més, també es va fer una crida als locals de restauració i a la població per evitar que els coloms tinguessin accés al menjar, i de fet es va anunciar que se sancionaria a aquelles persones que alimentessin aquests animals.

Per la seva part, l'Ajuntament de Tarragona va descartar en el seu moment l'opció de proporcionar pinso esterilitzant a la població de coloms i va instal·lar diverses gàbies repartides per la ciutat per tal de capturar les aus.